Foto: F64

Olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensībās pirmo reizi būs jauns olimpiskais čempions, jo divkārtējais zelta medaļas ieguvējs Māris Štrombergs ceturtdien nespēja iekļūt Riodežaneiro spēļu pusfinālā.

Tāpat pusfinālu nespēja sasniegt otrs Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis. Lai iekļūtu pusfinālā BMX riteņbraucējiem vajadzēja trīs ceturtdaļfināla braucienu summā ieņemt vietu labāko četriniekā.

Štrombergam pirmajā ceturtdaļfinālā izdevās labs starts, bet pēc pirmā pagrieziena viņš zaudēja vadošo pozīciju. Tad pirms viņa krita divi braucēji, un latvietis nespēja izvairīties no sadursmes. Tomēr Štrombergs piecēlās un turpināja, bet finišu sasniedza tikai sestajā vietā. Otrā brauciena startā divkārtējais olimpiskais čempions bija ātrs, taču pēc tam samazināja ātrumu, lai droši veiktu pirmo līkumu. Turpinājumā kritienus piedzīvoja konkurenti, latvietis tika garām vairākiem braucējiem un finišēja ceturtais.

Savā izšķirošajā ceturtdaļfināla braucienā Štrombergs startā atkal atpalika no konkurentiem starta taisnē. Pēc tam viņš spēja uzlabot savas pozīcijas, taču ar finišā iegūto ceturto vietu viņam nepietika, lai iekļūtu pusfinālā. Štrombergam bija vienāds punktu skaits ar ceturtajā vietā esošo Davidu Grafu no Šveices, bet papildus rādītāji Latvijas sportistam bija sliktāki.

Treimanis savā pirmajā ceturtdaļfinālā startā uz brīdi bija ceturtajā vietā, bet pēc pirmā līkuma noslīdēja uz septīto vietu, kurā arī sasniedza finišu. Otrajā startā Treimanis bija piesardzīgs, bet tad smagus kritienus piedzīvoja vairāki braucēji, un Treimanis finišu sasniedza trešajā vietā. Pēdējā braucienā Treimanim neizdevās veiksmīgi startēt, un viņš brauciena vidū bija sestajā vietā, bet finišā latvietis ierindojās piektajā vietā.

Trīs braucienu summā Treimanim bija 15 punkti, kas bija vienu punktu par daudz, lai iekļūtu pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!