Foto: F64

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs apzinās, ka Latvijas sporta līdzjutēji no viņa gaida titula aizstāvēšanu, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja pats Štrombergs.

"Sajūta ir pozitīva. Vēl par agru sākt stresot. Negribu teikt, ka ir spiediens, taču saprotu, ka no manis gaida," laikrakstam sacīja sportists. "Koncentrējos tam, ko pats varu kontrolēt – savu gatavošanos, noskaņošanos. Gribu izdarīt visu par simt procentiem, lai pēc tam nav jāteic, ka varēju kaut ko izdarīt labāk, lai nav sev pārmetumu."

"Cenšos izvairīties no mediju intereses, līdzīgi darīju arī pirms Pekinas. Esmu nomainījis telefona numuru, kontaktējos diezgan maz. Visam savs laiks, papļāpāt varēs pēc olimpiskajām spēlēm. Pasaules čempionātā biju apslimis, nācās saņemties. Mazliet pievīla koncentrēšanās pusfinālā. Tā ir sava veida mācība – ASV sezonas laikā ir tik daudz maču, ka reizēm mazliet izlaidies, priekšsacīkstēs sevi pasargā, un sliktais ieradums pielīp – nāk lielās sacensības, bet domā, ka vari tāpat darīt. Taču olimpiskajās spēlēs to nevarēs atļauties," turpināja Štrombergs.

Latvijas labākais BMX riteņbraucējs arī mēģina atcerēties ko un kā darīja pirms starta Pekinas Olimpiādē, katram braucienam atdodot simts procentus. Tāpat viņš uzskata, ka Londonā visu lielā mērā izšķirs nevis fiziskā sagatavotība, bet gan psiholoģija.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!