Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tokijas olimpiskajās spēlēs svētdien sadalīti pēdējie trīs medaļu komplekti, un sprintā sievietēm zelta medaļu izcīnīja Kelsija Mičela no Kanādas, vīriešu keirina sacensībās labākais bija Džeisons Kenijs, bet sieviešu omniumā jeb daudzcīņā triumfēja Dženifere Valentī.

Olimpisko spēļu noslēdzošās dienas treka riteņbraukšanas sacensības iesākās ar sieviešu sprinta sacensībām. Mičela finālā par zelta medaļām spēkojās ar ukrainieti Oļenu Starikovu, un kanādiete bija pārāka abos braucienos. Savukārt cīņā par bronzas medaļām Honkongas pārstāve Vaisze Lī divos braucienos pieveica vācieti Emmu Hiksu.

Savukārt kēringā vīriešiem par olimpisko čempionu kļuva Džeisons Kenijs, kurš finālā negaidīti ātri devās atrāvienā. Neviens apsteigt britu nespēja, un viņš izcīnīja savu septīto olimpisko zelta medaļu karjerā. Nevienam citam Lielbritānijas sportistam to paveikt nav izdevies. Turklāt viņa kontā arī divi olimpiskie sudrabi.

Sīvā cīņā par otro vietu Mohds Avans no Malaizijas finiša spurtā pārspēja Nīderlandes braucēju Hariju Lavrejsenu, kuram tādējādi bronzas godalga.

Visbeidzot sieviešu omniuma sacensībās četru disciplīnu kopvērtējum par čempioni kļuva Valentī, kura summā iekrāja 124 punktus. Valentī uzvarēja skreča braucienā, tempa braucienā viņa uzrādīja trešo rezultātu, bet izslēgšanas braucienā viņa savāca ceturto labāko punktu summu. Punktu braucienā zelta medaļai viņai pietika ar 14 punktiem, lai izcīnītu zelta medaļu.

Otrajā vietā daudzcīņā ierindojās japāniete Jumi Kadžihara (110), bet bronzas godalgu izcīnīja nīderlandiete Kirstena Vailda (108).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!