Pirmdienas vakarā tūkstošiem Valmieras iedzīvotāju pilsētas centrā ar ovācijām sagaidīja divkārtējo olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu, kā arī BMX sportistus Edžu Treimani, Rihardu Veidi un viņu treneri Ivo Lakuču.

Pēc svinīgās sagaidīšanas lidostā "Rīga" BMX komanda uz Valmieru devās īpaši sarūpētā divstāvīgā autobusā. Valmieras Rātslaukumā ar ovācijām BMX komandu sagaidīja tūkstošiem līdzjutēju. Sportistus sveica Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, uzdāvinot Mārim Štrombergam un Ivo Lakučam Valmieras karogus, Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis, kā arī olimpieša, peldētāja Uvja Kalniņa treneris Vladimirs Širjājevs.

Valmieras Rātslaukumā, uzrunājot tūkstošiem sagaidītāju, Māris Štrombergs pauda sajūsmu par sagaidīšanu. "Nekur nav tik labi kā mājās! Ielidojot Rīgā, pirms pirmās sagaidīšanas biju uztraucies. Neko šādu patiešām nebiju gaidījis! Valmierā noteikti ir sagaidīšanas rekords! Paldies par to! Paldies tiem, kas sekoja līdzi, skatījās, turēja īkšķus un bļāva pie TV ekrāniem. Tā enerģija, kas nāca, pie mums atnāca īstajā laikā. Protams, vislielākais paldies visai mūsu BMX komandai!"

Divkārtējā olimpiskā čempiona treneris Ivo Lakučs arī uzsvēra, ka ir pārsteigts par sagaidīšanu. "Es ceru, ka olimpiādē jums pārāk daudz nervus nekutinājām! Lai vai kā, liels prieks jūs šeit redzēt. Mums palīdzēja enerģija, ko jūs devāt, sēžot pie TV ekrāniem. Enerģija palīdzēja brīžos, kad mums negāja tik labi! Vēlos jums pateikt vislielāko paldies, jo bez jums, fani un līdzjutēji, nekas tāds nenotiktu! Par Valmieru!"

Jau ziņots, ka Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs 10.augustā izcīnīja zelta medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs, kļūstot par divkārtējo olimpisko čempionu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!