Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Kontiolahti ieņēma 40.vietu Pasaules kausa astotā posma desmit kilometru iedzīšanā, kamēr uzvaru svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa.

Iedzīšanu kā pirmā sāka vāciete Denīze Hermane, bet Ekhofa trasē devās kā otrā ar piecu sekunžu deficītu. Hermane kļūdījās jau pirmajā šaušanā guļus, kamēr Ekhofa šāva precīzi un kļuva par līderi.

Pirms pēdējās šaušanas Ekhofas pārsvars pār Hermani bija 44 sekundes jeb apmēram divu soda apļu tiesu. Līdz tam nekļūdīgi šāvusī norvēģietei neaizvēra divus mērķus, taču neprecīzas bija arī tuvākās sāncenses, tādējādi Ekhoa saglabāja pirmo vietu, finišēdama 31 minūtē un 40,8 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja itāliete Doroteja Vīrere, kura ugunslīnijā bija 100% precīza un uzvarētājai zaudēja 15,9 sekundes. Vēl 3,6 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja Hermane, kura mēroja trīs soda apļus.

Bendika iedzīšanu sāka kā 41. nepilnas divas minūtes aiz Hermanes. Šaušanās guļus cēsniece katrā pieļāva pa kļūdai, bet stāvus pirmajā ugunslīnijā aizvēra visus mērķus, kas ļāva pacelties uz 38.vietu. Tomēr pēdējā šaušanā latviete nesašāva divus mērķus un atkāpās uz 41.vietu, līdz finišam atgūstot vienu pozīciju un tiekot pie punkta.

Finišā Bendika uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 39 sekundes.

Sacensības norit mazākā konkurencē, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ nestartē diskvalificētās Krievijas un Baltkrievijas sportistes.

Pēc šī Pasaules kausa būs posms Otepē trasē Igaunijā, kas tur norisināsies pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!