Foto: LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Austrijā, neskatoties uz trīs pieļautām kļūdām, izcīnīja 17.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Kausa 7,5 kilometru sprinta sacensībās. Vīriešu konkurencē Renārs Birkentāls sasniedza sezonas labāko rezultātu, izcīnot 20. vietu 10 kilometru sprintā.

Ātrākā bija Zviedrijas biatloniste Tilda Jūhanssone, kura šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu un finišu sasniedza pēc 22 minūtēm un 16,8 sekundēm. Otro vietu, zaudējot 36,6 sekundes, ieņēma francūziete Sofī Šovo, bet trešajā pozīcijā ierindojās Šveices sportiste Lidija Hernikela, kura atpalika no uzvarētājas 47 sekundes.

Bendika pirmajā ugunslīnijā sašāva visus mērķus, taču otrajā pieļāva trīs kļūdas, kas liedza pacīnīties par augstāku vietu, jo trasē viņai padevās 13. ātrākais solis. Latvijas biatloniste finišēja minūti un 26,8 sekundes vēlāk nekā Jūhanssone.

Sieviešu konkurencē startēja 81 biatloniste.

Birkentāls pieļāva tikai vienu kļūdu, vienīgo reizi netrāpot mērķī otrajā šaušanā, un trasē viņam padevās 33.ātrākais solis. Finišā Latvijas biatlonists atpalika no uzvarētāja minūti un 24,5 sekundes.

Savukārt Gints Lūsis vienu reizi kļūdījās pirmajā šaušanā, bet otrajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas un, zaudējot uzvarētājam trīs minūtes un 10,3 sekundes, ierindojās 63.pozīcijā no 114 startējušajiem biatlonistiem. Lūsis trasē bija 61.ātrākais.

Uzvaru svinēja Norvēģijas sportists Endre Stremsheims, kurš, neskatoties uz divām pieļautajām kļūdām, distanci veica 24 minūtēs un 26,9 sekundēs. Otro vietu, atpaliekot 9,4 sekundes, ieņēma uzvarētāja tautietis Vēbjērns Sērums, bet labāko trijnieku noslēdza ukrainis Dmitro Pidručnijs, kurš piekāpās labākā rezultāta īpašniekam 9,8 sekundes.

Sestdien paredzētas vēl sprinta sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!