Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Toms Praulītis piektdien izcīnīja 79.vietu IBU kausa izcīņas trešajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās.

Divās šaušanās Praulītis pieļāva divas kļūdas un finišā par trim minūtēm un 23,1 sekundi atpalika no krieva Jevgēņija Garaničeva.

Vēl viens Latvijas sportists Artūrs Koļesņikovs arī kļūdījās divas reizes, bet pēc sacensībām tika diskvalificēts. Pēc iegūtā laika Koļesņikovs būtu ticis labāko 60 sportistu vidū, kas ļautu kvalificēties iedzīšanai.

Tikmēr Latvijas biatloniste Anete Brice izcīnīja 74.vietu IBU kausa izcīņas trešajā posmā 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Divās šaušanās Brice pieļāva divas kļūdas un finišā par četrām minūtēm un 10,9 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušās krievietes Jekaterinas Glazirinas, kura sašāva visus desmit mērķus.

Vēl viena Latvijas sportiste Inga Paškovska kļūdījās sešas reizes un ieņēma 93.vietu 100 finišējušo dalībnieču konkurencē. Viņa uzvarētājai zaudēja sešas minūtes un 49,3 sekundes.

Iedzīšanas sacensībām, kas notiks sestdien, kvalificējās 60 labākās sportistes.

Kā ziņots, posms sākās trešdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās Latvijas sportisti tika apsteigti par apli un netika klasificēti.

Bricei svētdien citā Austrijas pilsētā Hohfilcenē plānots piedalīsies arī Pasaules kausa trešajā posmā. Arī šajās sacensībās sportistei būs jāpiedalās jauktajā stafetē, turklāt tajā startēs arī viņas tēvs Ilmārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!