Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien pieļāva septiņas kļūdas Zviedrijā notiekošā Pasaules kausa pirmā posma 15 kilometru sacensībās dāmām, paliekot 93.vietā.

Ja svētdien pāru stafetē Bendika četrās šaušanās kopā nesašāva vien četrus mērķus, šoreiz Latvijas labākā biatloniste šāva daudz neveiksmīgāk un nespēja pretendēt uz iekļūšanu vismaz labāko sešdesmitniekā.

Sezonas pirmajās individuālajās dāmu sacensībās uzvaru guva itāliete Doroteja Vīrere, kura aizvēra visus 20 mērķus. Bendika viņai zaudēja desmit minūtes un 4,9 sekundes.

Tikmēr otro vietu izcīnīja francūziete Marī Dorēna-Abēra, kura ar divām kļūdām no Vīreres atpalika vien 14,1 sekundi, bet vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena nodrošināja ukrainiete Olena Pidhrušna, kura arī šāva nekļūdīgi un atpalika 37,8 sekundes.

Turpinājumā sezonas pirmajā posmā sestdien un svētdien vīri un dāmas aizvadīs sprinta un iedzīšanas sacensības.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa sezona sākās pagājušajā svētdienā, kad Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs un Bendika izcīnīja augsto astoto vietu jaunieviestajās pāru stafetes sacensībās. Turpinājumā trešdien 20 kilometru sacensībās vīriem Latvijas sportisti Daumants Lūsa, Rolands Pužulis un Roberts Slotiņš finišēja starp atpalicējiem, kamēr panākumu guva leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens.

Kā zināms, 20 kilometru sacensībās nepiedalījās Rastorgujevs, kurš sagatavošanās posmā bija apslimis un ar augstu temperatūru. Tika nolemts, ka biatlonists šajās sacensībās uz starta nedosies, tomēr nedēļas nogalē Rastorgujevs atgriezīsies trasē.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!