Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) dopingu pārkāpumu dēļ uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi deviņus Kazahstānas biatlonistus, vēsta IBU.

No sacensībām diskvalificēti Gaļina Višņevskaja, Aļina Raikova, Darja Kļimina-Ussanova, Olga Poļtoraņina, Anna Kistanova, Jans Savickis, Maksims Brauns, Anots Pantovs un Vasīlijs Potkoritovs.

Šāds lēmums pieņemts, lai garantētu sacensību taisnīgu norisi un to neietekmētu ar iespējamu dopinga sankciju risku. Lietas izskatīšanas un pagaidu diskvalifikāciju iemesls ir Austrijā un Itālijā ierosinātās kriminālās izmeklēšanas.

"Atstādinātajiem sportistiem dota iespēja sniegt IBU adekvātu skaidrojumu par apsūdzībām antidopinga noteikumu pārkāpumos. Pēc tam IBU lems par tālākiem soļiem," teikts IBU paziņojumā.

2017. gada februārī Austrijas pilsētā Hohfilcenē reidā Kazahstānas biatlonistu viesnīcā tika atrasts dopinga lietošanai paredzētais aprīkojums. Savukārt tā gada martā pēc Itālijas policijas ziņojuma IBU diskvalificēja Kazahstānas izlases ārstu Hosilbeku Tagajevu, jo viņa viesnīcas istabā atrada vairākus medikamentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!