Latvijas biatlonistes Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Žanna Juškāne un Līga Glāzere ceturtdien, 3.janvārī, Vācijas pilsētā Oberhofā ieņēma 10.vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā 4x6 kilometru stafetē.
Latvijas biatlonistes kopumā izmantoja 21 papildus patronu un veica četrus soda apļus. Divus soda apļus nācās veikt Krūmiņai, bet pa vienam – Līdumai un Juškānei.

Stafetē startēja 12 komandas, bet Ķīnas biatlonistes distanci nepabeidza.

Par stafetes uzvarētājām kļuva Vācijas biatlonistes Simone Denkingere, Andrea Henkele, Katrīna Hicere un Katija Vilhelma, kuras šaušanā izmantoja septiņas rezerves patronas un veica divus soda apļus.

12,2 sekundes vācietēm zaudēja Francijas biatlonistes, kuras šaušanā izmantoja septiņas rezerves patronas, bet soda apļus neveica. 26 sekundes uzvarētājām zaudēja Krievijas sportistes, kuras izmantoja piecas rezerves patronas un veica vienu soda apli.

Vācietes vēl pēc pirmā posma bija tikai devītās, līderēm krievietēm zaudējot gandrīz pusotru minūti. Tomēr jau otrajā posmā Henkele izmantoja konkurenšu kļūdas un pakāpās uz trešo vietu, pietuvojoties līderēm. Līdz pat pēdējai šautuvei nevienai komandai pārliecinošu vadību izdot neizdevās un viss izšķīrās pēdējā šaušanas reizē.

No pēdējās šautuves pirmā prom devās Vilhelma, kura līderpozīcijas nosargāja līdz pat finišam. Otrā no pēdējās šautuves izslēpoja krieviete Natālija Guseva, taču viņu līdz finišam spēja apsteigt francūziete Sandrīne Baijī, kas atnesa Francijas biatlonistēm otro vietu. Krievijai trešā vieta.

Latvijas biatlonistes uzvarētājām zaudēja 11:39,1 minūti, bet no devītās vietas –Rumānijas – latvietes šķīra četras ar pusi minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!