Foto: LETA
Latvijas biatlona komanda Pasaules kausa pirmajā posmā cer piedalīties arī sieviešu stafetē, saka Latvijas Biatlona federācijas (LBF) izpilddirektors Juris Pīpkalējs.

Pasaules kausa sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē Estešundā ar jauktajām stafetēm un sprintu. Kā ziņo laikraksts "Latvijas Avīze", komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Šie septiņi sportisti ir gatavi piedalīties arī pirmajā posmā, tiesa, ņemot vērā Nāciju rangu, vīriešu individuālajās sacensībās Latvija var būt pārstāvēta ar trim sportistiem, bet sieviešu mačos - ar divām sportistēm.

"Ja mums Nāciju kausā ir noteiktas starta vietas, tad ir svarīgi, lai tās tiktu izmantotas. Kurš piedalīsies sacensībās, tas jau noteiktajā brīdī būs trenera kompetencē," atklāja Pīpkalējs.

"Ja Sanita Buliņa IBU kausā izpilda kvalifikācijas normatīvu Pasaules kausa posmam, tad gribētu jau Estešundā piedalīties arī sieviešu stafetes sacensībās. Ja tas izdodas, tad teorētiski varētu startēt ar abām stafetes komandām," teica Pīpkalējs.

Latvijas sievietes ar stafetes komandu iepriekšējo reizi Pasaules kausā piedalījās 2011./2012.gada sezonā, kad posmā Rūpoldingā startēja Bendika, Žanna Juškāne, Inga Paškovska un Anete Brice.

IBU kausa sezona sāksies jau ceturtdien, kad norisināsies sprinta sacensības.

"IBU kausā šobrīd komandas sastāvā ir Sanita un Sandra Buliņas, Annija Keita Sabule, Rūdis Balodis un Kirils Matjuhins. Sezonas laikā, iespējams, variēsim, piemēram, kāds no Pasaules kausa sastāva sportistiem piedalīsies IBU kausā," skaidroja Pīpkalējs.

Tāpat seši jaunie biatlonisti gatavojas šosezon gaidāmajai Jaunatnes olimpiādei Lozannā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!