Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonists Rūdis Balodis piektdien Vācijā ieņēma 69.vietu Eiropas čempionāta desmit kilometru sprinta distancē un bija labākais no Latvijas sportistiem.

Vīriešu sacensībās divas vietas zemāk par Balodi ieņēma Renārs Birkentāls, bet Kirils Matjuhins ieņēma 85.vietu.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Ērlends Bjontegārs, kurš šāva nekļūdīgi un finišēja 26 minūtēs un 39,4 sekundēs. Otro vietu ieņēma Krievijas sportists Ņikita Poršņevs, kurš arī nekļūdījās šaušanā, taču atpalika no uzvarētāja 20,6 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza vācietis Lukass Fratšers, pieļaujot vienu kļūdu otrajā šaušanā un zaudējot 22,9 sekundes.

Balodis bija neprecīzs tikai vienu reizi otrajā šaušanā, taču norvēģim piekāpās trīs minūtes un 25,6 sekundes.

Birkentāls, kurš ierindojās 71.vietā, pieļāva vienu kļūdu pirmajā šaušanā un divas otrajā, kā rezultātā bija trīs minūtes un 35,7 sekundes lēnāks nekā uzvarētājs.

Savukārt Matjuhins, kļūdoties vienu reizi otrajā šaušanā, ieņēma 85.vietu, no uzvarētāja atpaliekot četras minūtes un 13,5 sekundes.

Latvijas sportisti palika ārpus labāko sešdesmitnieka un sestdien iedzīšanā nestartēs.

Sieviešu sacensībās Annija Keita Sabule ieņēma 80.vietu 7,5 kilometru sprintā, Inese Golubeva ierindojās 97.vietā, bet Līva Šahno ieņēma 101.vietu.

Sabule pa reizei kļūdījās gan šaušanā guļus, gan šaušanā stāvus, ierindodamās 80.vietā. Viņa no uzvarētājas norvēģietes Rangnhillas Femsteinevikas atpalika trīs minūtes un 48,7 sekundes.

Golubeva ar līdzīgu šaušanu kā Sabulei ieņēma 97.vietu, Femsteinevikai zaudējot piecas minūtes un 50,8 sekundes.

Savukārt Šahno jau pirmajā ugunslīnijā trīs reizes netrāpīja mērķī, bet otrajā viņas kontā vēl četri "pūdeļi", kas ļāva ierindoties 101.vietā septiņas minūtes un 45,3 sekundes aiz Norvēģijas biatlonistes.

Latvijas biatlonistes nekvalificējās sestdienas sacensībām iedzīšanā, kurās startēs 60 labākās sprinta sacensību dalībnieces.

Femsteinevika sašāva visus desmit mērķus un distancē pavadīja 21 minūti un 52,7 sekundes.

Norvēģiete par 3,7 sekundēm apsteidza vācieti Francisku Hildebrandu, kura arī šāva precīzi, bet par 25,9 sekundēm - vēl vienu Vācijas sportisti Janīnu Hetihu, kura reizi kļūdījās šaušanā stāvus.

Startēja 106 sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!