Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonisti Ņikita Osipovs, Jūlija Matvijenko, Annija Keita Sabule un Krista Razgale trešdien nespēja iekļūt labāko septiņdesmitniekā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa trešā posma sacensībās klasikā, savukārt Latvijas jauno biatlonistu stafetes komandas trešdien bija starp vājākajām Francijā notiekošajā Pasaules junioru kausa sacensībās.

Vislabāk IBU kausa sacensībās Latvijai veicās kungu konkurencē, kur vienīgais pārstāvis Osipovs ar trim kļūdām šaušanā 20 kilometru distancē ieņēma 78. pozīciju starp 112 finišu sasniegušiem biatlonistiem. Par sacensību uzvarētāju tika kronēts pazīstamais francūzis Simons Furkāds, no kura Osipovs atpalika par vairāk nekā desmit minūtēm.

Savukārt dāmām 15 kilometros labākā no Latvijas bija Matvijenko, kura ar trim kļūdām ugunslīnijā bija 80. pozīcijā. Sabule ar četriem nesašautiem mērķiem bija 89. pozīcijā, bet Razgale nesašāva pat 13 mērķus un palika priekšpēdējā starp 100 finišu sasniegušām sportistēm.

Pasaules junioru kausa sacensībās jaukto pāru stafetē Latviju pārstāvēja Edgars Mise un Ieva Pūce. Šajās sacensībās Latvijas komanda palika 15. pozīcijā starp 22 finišu sasniegušajām vienībām. Uzvaru guva Slovēnija, no kuras Latvija atpalika par vairāk nekā septiņām minūtēm.

2x7,5+2x6 kilometru jauktajā stafetē Latvijas vienība ar Rūdi Balodi, Kirilu Matjuhinu, Sandru Buliņu un Sanitu Buliņu sastāvā palika 14. pozīcijā, apsteidzot vien Rumānijas komandu. No uzvarētājas Francijas mūsu komanda atpalika 13 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!