Foto: AFP/Scanpix

Par čempioniem Čehijā notiekošajās Eiropas atklātajās meistarsacīkstēs biatlonā iedzīšanā svētdien kļuva zviedriete Mona Brūršone un krievs Maksims Cvetkovs, kamēr Latvijas pārstāvji Žanna Juškāne un Andrejs Rastorgujevs šajās sacensībās nepiedalījās.

Desmit kilometru distancē sievietēm Brūršone šaušanā pieļāva divas kļūdas bet par sacensību līderi viņa kļuva vien iedzīšanas noslēdzošajā daļā, apsteidzot spānieti Viktoriju Ernandesu, kura Zviedrijas sportistei finišā piekāpās par 3,2 sekundēm.

Zīmīgi, ka pirms tam Ernandesa bija kļuvusi par Eiropas vicečempioni sprintā.

Savukārt Eiropas čempionāta bronzu svētdien izcīnīja Krievijas pārstāve Darja Virolainena.

Tikmēr vīru konkurencē 12,5 kilometru iedzīšanā par Eiropas čempionu kļuva Cvetkovs, kurš iepriekš šajā čempionātā bija ticis pie sudraba sprintā un bronzas individuālajās sacensībās.

Cvetkovs, kurš šaušanā pieļāva tikai vienu kļūdu, finišā par vairāk nekā divām minūtēm apsteidza norvēģi Lāšu Hegli Birkelandu, bet trešais bija vēl viens krievs Antons Babikovs.

Latvijas labākais biatlonists Rastorgujevs, kurš šonedēļ kļuva par Eiropas čempionu 20 kilometru individuālajā distancē un bronzas laureātu sprintā, iedzīšanā nepiedalījās.

Ar šiem rezultātiem Rastorgujevs garantējis, lai arī nākamajā gadā atrastos Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā.

Pirms gada Rastorgujevs Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu 20 kilometros, bet desmit kilometru sprintu viņš pamanījās nobraukt pat divas reizes, tomēr abas reizes sacensības atcēla nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ. Savukārt pirmoreiz viņš ceturto vietu 20 kilometros spēja izcīnīt vēl 2011.gadā.

Pasaules kausa posmos Rastorgujevs, kurš startēs arī gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, savā karjerā uz goda pjedestāla vēl nav kāpis, bet divreiz bijis ceturtais.

Kā ziņots, 15 kilometru distancē dāmām ceturtdien 29.vietu Eiropas čempionātā izcīnīja vēl viena olimpiete Juškāne, bet sestdienas 7,5 kilometru sprintā viņai 41.pozīcija.

Čempionāts ilgs līdz pirmdienai. Eiropas čempionātā piedalās sportisti līdz 26 gadu vecumam.

Pēc Eiropas čempionāta pasaules labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!