Foto: F64

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma sprinta distancē ceturtdien izcīnīja 16.vietu, kas šajā disciplīnā viņam ir otrs labākais rezultāts šosezon.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam, Rastorgujevs nodrošinājis dalību sestdien gaidāmajās masu starta sacensībās.

Kā ierasts, Rastorgujevs sacensību sākumā bija viens no ātrākajiem slēpotājiem trasē. Pirmajā ugunslīnijā latvietis aizvēra visus piecus mērķus, līderim Antonam Šipuļinam no Krievijas zaudējot 6,1 sekundi. Pirms otrās šaušanas alūksnietis ieņēma jau ceturto pozīciju, tā brīža līderim Martēnam Furkadam zaudējot 17,3 sekundes.

Tomēr otrajā šaušanā Latvijas biatlonists pieļāva vienu kļūdu, kā dēļ atkrita uz 13. vietu. Līdz finišam Rastorgujevs zaudēja vēl trīs pozīcijas, izcīnot 16.vietu.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Pasaules kausa īpašnieks francūzis Furkads, kurš ar perfektu šaušanu desmit kilometru distanci veica 23 minūtēs un 51,5 sekundēs. Otrais ar visiem sašautiem mērķiem bija Šipuļins, kurš Furkadam zaudēja 15,7 sekundes, bet vēl trīs sekundes lēnāks bija vācietis Simons Šemps.

Rastorgujevs finišā Furkadam zaudēja minūti un 28,5 sekundes, kas viņam deva 16. vietu.

Šajā posmā nepiedalās astoņi sportisti, kuri pirms ceturtdien notikušajām sprinta sacensībām ieņēma vietas kopvērtējuma pirmajā trīsdesmitniekā.

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas pirms pusotras nedēļas norisinājās Itālijā, Rastorgujevs sprintā ieņēma 36. vietu, bet iedzīšanā pakāpās līdz 21. pozīcijai.

Kā zināms, pēc salīdzinoši neveiksmīga sezonas sākuma ceturtajā posmā Rastorgujevs sasniedza trīs šīs sezonas labākos rezultātus, distancē ar masu startu ieņemot devīto vietu, iedzīšanā 12., bet sprintā 14. vietu.

Kenmorā startēs tikai divi vadošie Latvijas biatlonisti, jo uz Kanādu ir devusies arī Baiba Bendika. Dāmas sprinta sacensības aizvadīs piektdien, sestdien biatlonisti sacentīsies distancēs ar masu startu, bet svētdien tiks aizvadīta gan individuālā jauktā stafete, gan jauktā stafete.

Biatlonisti Ziemeļamerikā aizvadīs divus posmus, jo nākamais norisināsies ASV pilsētā Preskailā.

Kenmorā sākas Pasaules kausa sezonas trešais trimestris. Pēc posmiem Kanādā un ASV marta pirmajā pusē Oslo apkārtnē, Holmenkollenē, risināsies pasaules čempionāts, bet sezona noslēgsies ar Pasaules kausa devīto etapu, kas notiks Hantimansijskā.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!