Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šīs Pasaules kausa sezonas pirmajās sacensībās 10 km sprintā piektdien ierindojās 16. vietā, savukārt uzvaru izcīnīja norvēģis Johaness Tingness Bē.

Rastorgujevs sašāva visus 10 mērķus, taču viņa solis trasē nebija ierasti ātrs un finišā latviešu biatlonistam 16. rezultāts — 24:46,1. Līdz ar to Rasturgujevs kvalificējies iedzīšanas sacensībām, kas notiks svētdien.

Pārējiem Latvijas biatlonistiem rezultāti ievērojami pieticīgāki — Aleksandram Patrijukam trīs soda apļi un 102. vieta (+3:52,5), bet Daumantam Lūsam divi soda apļi un 107. pozīcija (+4:06,4).

Izcilu slēpošanas ātrumu nodemonstrēja Johaness Tingness Bē, kurš uzvarēja, neskatoties uz vienu soda apli. Viņš trasē pavadīja 23 minūtes un 46,3 sekundes. Otrajā vietā ierindojās francūzis Antonīns Gigonā (+16,1 sek.), trešais — krievs Aleksandrs Loginovs (+16,4 sek.). Abi aizvēra visus mērķus.

Sezonas pirmās "klasikas" uzvarētājs Martēns Furkāds sprintā ar vienu soda apli ierindojās tikai 23. vietā (+1:12,2), un iedzīšanas sacensībās startēs vairāk nekā minūti aiz Bē, kurš no francūža tagad ir pārņēmis arī kopvērtējuma vadību Pasaules kausa kopvērtējumā.

Kā ziņojām, 20 km individuālās sacensības ceturtdien Rastorgujevs izlaida veselības apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!