Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien ieņēma 30.pozīciju pēdējā, devītajā Pasaules kausa izcīņas posma, kas notiek Krievijas pilsētā Hantimansijskā, sprinta sacensībās, nopelnot 11 ieskaites punktus.

Desmit kilometrus garo distanci Rastorgujevs veica 28 minūtes un 4,9 sekundēs, divās šaušanās šaujot bez kļūdām. No uzvarētāja Martēna Furkada viņš atpalika minūti un 27,7 sekundes. Līdz ar to Latvijas biatlonists kvalificējās arī iedzīšanas sacensībām, kas notiks sestdien.

Tikmēr otrs labākais no Latvijas sportistiem bija Edgars Piksons, kurš ieņēma 77.vietu, šaušanās pieļaujot divas kļūdas un no uzvarētāja atpaliekot trīs minūtes un 27,6 sekundes, kamēr Artūrs Koļesņikovs finišēja 81.vietā. Viņš šāva ar divām kļūdām, bet Furkadam zaudēja trīs minūtes un 54,1 sekundi. Kopā finišēja 86 sportisti.

Vēl uz goda pjedestāla, bez Francijas sportista, kāpa Arnds Peifers no Vācijas un zviedrs Fredriks Lindstrems, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi 5,3 un 6,7 sekundes.

Šajā sezonā Rastorgujevs izcīnījis 33 Pasaules kausa ieskaites punktus, kas viņu kopvērtējumā ierindo 74.vietā. Tikmēr neviens cits no latviešiem punktus nav izcīnījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!