Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā biatlonā, kas risinās Austrijas kūrortā Hohfilcenē, sestdien desmit kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Olga Zaiceva.

Zaiceva, kura uzvaru izcīnīja arī piektdien aizvadītajās 7,5 kilometru sprinta sacensībās, četrās šaušanās nepieļāva nevienu kļūdu un finišā par 29,1 sekundi apsteidza zviedrieti Helēnu Ekholmu, kura kļūdījās vienreiz.

Trešo vietu izcīnīja baltkrieviete Darja Domračova, kura šaušanās pieļāva trīs kļūdas un finišā Zaicevai zaudēja 44,7 sekundes.

Tikmēr pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Kaisa Mekereinena no Somijas šaušanās kļūdījās četras reizes un ieņēma piekto vietu, no Zaicevas atpaliekot par minūti un 13,8 sekundēm.

Latvijas sportistes iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 336 punktiem saglabāja slavenā vāciete Magdalēna Noinere, kura iedzīšanas sacensībās ieņēma 12.vietu, bet viņai deviņus punktus zaudē Domračova. Savukārt trešajā pozīcijā ar 301 punktu šobrīd atrodas Mekereinena.

Kā ziņots, sprinta sacensībās sievietēm Latvijas sportistes startēja neveiksmīgi - Žanna Juškāne ieņēma 91.vietu, bet Baiba Bendika finišēja pēdējā, 95.pozīcijā.

Iedzīšanas sacensībām kvalificējās 60 ātrākās sportistes.

Jau vēstīts, ka posms ceturtdien sākās ar desmit kilometru sprintu vīriešiem, kurā no Latvijas sportistiem negaidīti augstāko vietu izcīnīja jaunais Rolands Pužulis, finišējot 69.pozīcijā. Tikmēr Edgars Piksons ierindojās 77.vietā, bet Andrejs Rastorgujevs finišēja vien 98.pozīcijā.

Savukārt 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem sestdien uzvaru izcīnīja Vācijas sportists Andrēass Birnbahers, kurš aiz sevis atstāja slaveno norvēģi Ūli Eināru Bjērndālenu un francūzi Simonu Furkadu.

Posms noslēgsies svētdien, kad risināsies jauktā stafete.

Zīmīgi, ka arī otrais posms pagājušajā nedēļā risinājās Hohfilcenē. Trešais posms bija plānots Francijas pilsētā Ansī, tomēr tur sacensības nevarēja notikt sniega trūkuma dēļ.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!