Foto: F64

Bobsleja stūmēju testos sestdien Murjāņos tika izraudzīti vēl divi kandidāti, kuri turpinās trenēties kopā ar komandu, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Šī gada pirmajā atlasē 23.aprīlī tika atlasīti seši sportisti. Visi astoņi kandidāti kopā ar jau esošajiem bobslejistiem varēs piedalīties treniņnometnē, kas Usmā norisināsies no 6.jūnija.

Latvijas komandas treneris Sandis Prūsis norāda, ka šoreiz tieši bobslejam kandidāti bija mazāk piemēroti. "Mūsu sports ir ļoti specifisks. Nepietiek ar to, ka tu esi spēcīgs vai ātrs, bet mums ir vajadzīgs, ko varētu saukt terminā ātrspēks - nepieciešama jauda un eksplozija," LBSF citē Prūša teikto.

Treneris arī norāda, ka šobrīd atlasīto kandidātu skaits nenozīmē, ka visi rudenī kļūs par bobslejistiem. "Es, protams, varētu cerēt, ka šie visi astoņi kandidāti kļūs par neatņemamu komandas sastāvdaļu, bet realitātē pirmie atbirst jau pirmajā treniņnometnē vai pat pirms tās. Ja izturēs un būs gatavi trenēties, tad ceru, ka komandai būs labs papildinājums," atzīmēja Prūsis.

Vaicāts, ar kādu sporta veidu vajadzētu nodarboties tiem jaunajiem sportistiem, kuri plāno pēc trīs līdz pieciem gadiem apmeklēt jauno sportistu atlases, Prūsis norādīja, ka galvenais, lai šie kandidāti būtu vispusīgi un aicina vispirms konsultēties ar saviem treneriem vai sporta skolotājiem, kuri varētu palīdzēt saprast, kurš sporta veids jaunajiem atlētiem varētu būt perspektīvāks nākotnē.

Latvijas bobslejisti 6.jūnijā aizvadīs pirmo treniņnometni Usmā, pēc tam jūlijā un augustā trenēsies Ventspilī, bet septembrī - Rīgā.

Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona sāksies novembra vidū ar pirmajiem trīs posmiem Ziemeļamerikas trasēs, savukārt sezonas noslēgums - astotais posms februāra vidū risināsies Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!