Foto: LETA

Latvijas skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru treneris Dainis Dukurs ļoti atzinīgi vērtē brāļu Dukuru dubultuzvaru piektdien La Plaņjas trasē Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, norādot, ka šis sasniegums ir smaga un nopietna darba likumsakarīgs rezultāts, vēsta "bobslejs.lv".

Atgādinām, ka piektdien Francijā, Laplaņas trasē, Pasaules kausa otrajā posmā divu braucienu summā nepārspēts palika Martins Dukurs, bet vecākais brālis Tomass Dukurs bija otrais.

Brāļu tēvs un treneris Dainis Dukurs norādīja, ka Laplaņas trase ir diezgan sarežģīta un smaga, sevišķi trases lejas daļā, kur ir liels spiediens un arī braukšanas ātrums.

"Ir labas sajūtas! Šis posms parādīja to, kurš ir braucējs. Un abu puišu starts un braukšanas tehnika vēlreiz apliecina, ka esam izvēlējušies pareizo stratēģiju un šādā virzienā arī turpināsim," saka Latvijas "skeletona tēvs". "Nekas nenokrīt no gaisa! Tas ir nopietns pašu darbs, kā arī pašu un sponsoru ieguldīto līdzekļu rezultāts. Martins ļoti labi ir nostiprinājis savu braukšanas tehniku un viņš rāda lieliskus sniegumus. Un arī Tomasu es atkal gribu uzteikt, sevišķi viņa pirmais brauciens šodien bija perfekts! Tādēļ man ir patiess prieks, ka arī Tomass sāk turēties skeletonistu ranga augšgalā."

Viņš arī atzina, ka pārējo valstu skeletonistu izlases ļoti nopietni rēķinās ar brāļu Dukuru konkurenci – filmē mūsu skeletonistu treniņus, nāk un uzdod dažādus jautājumus, konsultējas. Tas viennozīmīgi apliecina Latvijas skeletonistu stabilo autoritāri pasaules skeletonistu vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!