Foto: Vida Press

Divkārtējais olimpiskais čempions bobslejā Aleksandrs Zubkovs trešdien, 22.oktobrī, īpaši sasauktā preses konferencē Maskavā paziņojis par aiziešanu no aktīvā profesionālā sporta, ziņo aģentūra "R-Sport".

Vasarā 40 gadus vecais sportists izteicās, ka izlaidīšot šo sezonu, lai sadziedētu traumas, kas gūtas, gatavojoties ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, taču tagad nācis klajā ar paziņojumu, ka nolēmis pavisam aiziet no sporta.

"Šodien oficiāli paziņoju, ka aizeju no sporta," trešdien žurnālistiem pavēstīja Zubkovs, kurš ar saviem nākotnes plāniem sola tikt galā tuvāko 10 dienu laikā.

Par aiziešanu no sporta Zubkovs paziņoja arī 2010. gadā pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja bronzas medaļu, taču pēc Krievijas Bobsleja federācijas vadības maiņas atgriezās kamanās un savā mājas Olimpiādē uzvarēja gan divnieku, gan četrinieku sacensībās.

Sportists nenoliedza, ka pēc aktīvo sporta gaitu beigām gribētu kļūt par galveno vai vecāko Krievijas bobsleja izlases treneri, taču federācija nav uzaicinājusi viņu uz šo sezonu pievienoties izlases treneru korpusam, lai gan Krievijas izlases galvenais treneris Pjērs Lidērs izteicās, ka labprāt strādātu kopā ar Zubkovu. Pēc tam Zubkovs paziņoja, ka ir gatavs izskatīt citu valstu federāciju piedāvājumus, bet tādus vēl neesot saņēmis, ziņo "R-Sport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!