Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Bobsleja un skeletona (IBSF) federācija nolēmusi atcelt Krievijas sportistiem un amatpersonām piespriestās pagaidu diskvalifikācijas, jo neesot saņemti pierādījumi no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) par šo personu pārkāpumiem, liecina federācijas mājas lapā publicētā informācija.

Noklausīšanās sēdē, kas notika Minhenes lidostas konferenču centrā, piedalījās deviņu Krievijas sportistu – Aleksandra Tretjakova, Jeļenas Ņikitinas, Aleksandra Kasjanova, Aleksej Puškarjova, Ilvira Kuzina, Olgas Potiļicinas, Marijas Orlovas, Aleksandra Zubkova un Sergeja Čudinova – advokāts Filips Bērčs, IBSF jurists Dolfs Serāgs un divi federācijas pārstāvji profesors Jans Blekšovs un profesors Peters Hemmersbahs.

Noklausoties sportistu pārstāvi, IBSF lēma, ka nosaukto Krievijas sportistu pagaidu diskvalifikācija, ir atceļama, jo no SOK joprojām nav saņemts detalizēts skaidrojums, lai "potenciāli mainītu attieksmi pret individuālajiem sportistiem un amatpersonām".

Kā zināms, SOK vairākiem Krievijas bobslejistiem un skeletonistam, ieskaitot Aleksandru Tretjakovu, piespriedusi mūža diskvalifikāciju un anulējusi 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs uzrādītos rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!