Foto: F64
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/ Matīss Miknis sestdien, 28. novembrī, Siguldā izcīnīja sudraba medaļas Pasaules kausa posmā, tādējādi reabilitējoties par izgāšanos sezonas sākumā pirms nedēļas Siguldā.

Latvijas bobslejisti pirms nedēļas 13 ekipāžu konkurencē divās sacensībās nespēja tikt pie medaļām, bet tagad Ķibermanis/ Miknis bija otrie. Pēc ilgāka pārtraukuma Pasaules kausa ieskaitē atkal startēja Oskars Melbārdis, kurš ar stūmēju Intaru Dambi bija septītie, bet trešā Latvijas ekipāža Ralfs Bērziņš/ Edgars Nemme divu braucienu summā ieņēma devīto vietu, apsteidzot tikai četras komandas.

Ķibermanis/ Miknis pirmajā braucienā bija ātrākie, labojot Siguldas trases rekordu. Otrajā braucienā Ķibermaņa rekordu laboja vācu pilota Frančesko Frīdriha divnieks, uzvarot arī sacensībās. Ķibermanis/ Miknis uzvarētājiem zaudēja 0,10 sekundes. Bronzu sestdien Siguldā ieguva šveicieša Simona Fridli ekipāža, kas Latvijas divniekam zaudēja 0,32 sekundes.

Melbārdis/ Dambis pirmajā braucienā bija dalītā sestajā vietā otrajā braucienā bija septītais, summā arī paliekot septītais (+0,70 sekundes). Bērziņš/ Nemme pirmajā braucienā bija astotie, otrajā - devītie, šajā pozīcijā arī paliekot summā (+0,88 sekundes).

Pasaules kausa sezona turpināsies pēc divām nedēļām ar sacensībām Īglsas trasē Austrijā, kur bobslejā vīriešiem atkal būs divas divnieku sacensības.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!