Foto: F64

Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis svētdien, 7. februārī, Altenbergas trasē Vācijā pasaules čempionātā pēdējos divos braucienos neiesaistījās cīņā par medaļām un summā ierindojās sestajā vietā.

Oskars Melbārdis / Krists Lindenblats summā ierindojās vien 12. vietā, bet Emīls Cipulis / Arnis Bebrišs ieņēma 21. vietu un nekvalificējās pēdējam braucienam.

Sacensību otrajā dienā trešajā braucienā Ķibermanis/ Miknis uzrādīja sesto ātrāko laiku, taču līdz ar to vēl vairāk attālinājās no trijnieka un pēdējā braucienā vairs reāli nekandidēja uz medaļu. Arī pēdējā braucienā Latvijas labākajam divniekam sestais labākais laiks, kas summā deva sesto vietu.

Otro dienu daudz neveiksmīgāk veica pieredzējušais Melbārdis. Trešajā braucienā devītā vieta vēl deva cerības uz vietas saglabāšanu labāko desmitniekā, bet tad sekoja katastrofāli vājš pēdējais brauciens, kurā uzrādīts tikai 19. labākais laiks no 20 ekipāžām. Summās tas lika Melbārdim/ Lindenblatam atkrist uz 12. pozīciju.

Cipulis savā debijas pasaules čempionātā pirms trešā brauciena bija zaudējis cerības pacīnīties par tikšanu pie otrā brauciena. Tā kā kritienu trešajā braucienā piedzīvoja Nīderlandes divnieks, tad Cipulis braucienā uzrādīja 22. labāko laiku, bet summā pakāpās uz 21. vietu.

Vēl pirms pēdējiem diviem braucieniem bija skaidrs, ka pasaules čempiona toitulu - desmito karjerā - izcīnīs Frančesko Fridrihs. Vācu labākais pilots visos četros braucienos bija pārliecinoši labākais, sudrabu ieguvušo savu tautieti Johannesu Lohneru apsteidzot par 2,05 sekundēm. Tādējādi katrā braucienā viņa pārsvars vidēji bija vairāk par pussekundi.

Bronzas medaļu ar labi veiktu pēdējo braucienu sev izrāva 23 gadus ecais Hanss Peters Hanighofers, kurš Lohneram zaudēja 0,18 sekundes, bet par 0,36 sekundēm apsteidza šveicieti Simonu Fridli. Bronzas pozīcijā pēc pirmās dienas bija cits šveicietis Mihaels Fogts, kurš pēdējā braucienā pieļāva vairākas kļūdas un summā atkrita uz piekto pozīciju. Fogts no trešās vietas atpalika par 0,41 sekundi.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!