Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Altenbergas trasē izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā, bet Tomass Dukurs ierindojās astotajā pozīcijā.

Līdz šim šajā sezonā Martins Dukurs divreiz bija kāpis uz goda pjedestāla, un viena no tām reizēm bija pirmajā posmā Altenbergas trasē, kad viņš ierindojās trešajā pozīcijā.

Šajās sacensībās pēc pirmā brauciena latvietis bija otrajā vietā, tā brīža līderim Akselam Jungam piekāpjoties 0,23 sekundes. Tomēr otrajā braucienā Martins Dukurs vēlreiz nobrauca augstvērtīgi, kamēr konkurentam nervi tomēr neizturēja. Jungs nodemonstrēja vājāku sniegumu, kas Latvijas skeletona līderim ļāva izcīnīt uzvaru ar 0,19 sekunžu pārsvaru.

Jungam bija jāsamierinās ar otro vietu, bet trešajā pozīcijā ierindojās Kristofers Grothērs, kurš summā uzvarētājam zaudēja 0,41 sekundi.

Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā, taču vājāks otrais brauciens viņam lika atkāpties divas pozīcijas. Astotās vietas ieguvējs uzvarētājam zaudēja 0,94 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs pakāpās uz trešo vietu ar 963 punktiem, piekāpjoties Grothēram (1035) un Jungam (1021). Savukārt Tomass Dukurs spēja pakāpties uz desmito vietu ar 672 punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no sacensībām Altenbergas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!