Foto: F64
Latvijas skeletonists Martins Dukurs teicami iesācis Pasaules kausa jauno sezonu, pirmajā posmā ASV, Pārksitijas trasē, izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Martins Dukurs sasniedza labākos rezultātus abos braucienos un otro reizi karjerā uzvarēja kādā no Pasaules kausa posmiem.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs teicami veica pirmo braucienu, ieņemot ceturto vietu. Taču otrajā braucienā Tomasam Dukuram nepaveicās - brauciena laikā viņam no ekipējuma ārā iznāca kapuce, kā rezultātā trases lejasdaļā ievērojami samazinājās ātrums. Tāpēc Tomass Dukurs sasniedza sliktāko rezultātu no visiem, bet divu braucienu summā ieņēma 12.vietu.

Pirmajā braucienā Martina Dukura laiks bija 49,74 sekundes, bet Tomasa Dukura rezultāts bija 49,96 sekundes. Otrajā vietā pēc pirmā brauciena bija vācietis Sandro Stieličke (49,80 sekundes), bet trešais bija Ēriks Bernotass (49,95 sekundes).

Sākumā otro braucienu labi veica vācietis Franks Rommels, kurš pirmajā braucienā bija vien 12.vietā. Viņš vienīgais no visiem sportistiem otrajā braucienā uzlaboja savu laiku, kā rezultātā kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Tomēr par galveno varoni sacensībās kļuva Latvijas skeletonists Martins Dukurs. Otrajā braucienā viņa laiks bija 50,01 sekunde, kas bija labākais starp visiem sportistiem, un divu braucienu summā tuvāko sekotāju vācieti Stielički apsteidza par 0,52 sekundēm. Trešo vietu ieguva brits Kristans Bromlijs, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,62 sekundes.

Pagājušajā sezonā Pārksitijas trasē risinājās divi Pasaules kausa posmi un nevienā no tiem nevienam no brāļiem Dukuriem neizdevās iekļūt labāko desmitniekā.

Atgādinām, ka Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pagājušajā sezonā Martins Dukurs bija sestais, bet Tomass Dukurs ierindojās 16.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!