Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Labāko sasniegumu Latvijas bobslejā pēdējos divos gados divnieku sacensībās sestdien sasniedza Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens, kuri Pasaules kausā Vācijā, Vinterbergas trasē, ieņēma septīto vietu.

Pēdējo reizi kāds no Latvijas divniekiem tik labi startējis bija pirms diviem gadiem, kad Jānis Miņins ar Daumantu Dreiškenu divos Pasaules kausa posmos Sanktmoricas trasē ieņēma ceturto un septīto vietu. Pagājušajā sezonā Miņina divnieks vienu reizi Pasaules kausa posmos bija desmitniekā, ieņemot devīto vietu.

Pasaules kausa posmā Vinterbergas trasē tika sadalītas arī medaļas Eiropas čempionātā, un arī šajā vērtējumā Maskalāna divniekam septītā vieta.

Startējot no 15.pozīcijas, pēc pirmā brauciena Maskalāns/Dreiškens bija sestie. Otrajā braucienā Latvijas vienīgā divnieku ekipāža šajās sacensībās bija septītā un arī palika septītie divu braucienu summā.

Pirmās vietas sacensībās ieņēma Eiropas valstu ekipāžas, tādējādi arī Eiropas čempionātā medaļas saņēma pirmo trīs vietu ieguvēji. Par Eiropas čempionu kļuva Aleksandra Zubkova divnieks, kas par 0,14 sekundēm apsteidza vācieša Tomasa Floršuca divnieku. Trešo vietu ieņēma vācieša Karla Angerera ekipāža.

Pasaules kausa kopvērtējumā Maskalāns ar 304 punktiem ieņem 17.vietu, bet FIBT vērtējumā ar 654 punktiem viņš ir 654 punktiem ir 14.vietā. Pasaules kausā un FIBT vērtējumā līderis ar 1238 punktiem ir Aleksandrs Zubkovs, kuram ar 1187 punktiem seko vācietis Maniels Mačata un itālis Simone Bertaco (1107 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!