Foto: F64

"Sajūtas ir divējādas. No vienas puses, protams, esam gandarīti par šo tomēr augsto vietu. Bet no otras puses – pjedestāls nebija tālu... Ja man tā personīgi jāsaka – tad jau labāk dalīta trešā vieta, nekā ceturtā," vaļsirdīgs sarunā pēc izcīnītās ceturtās vietas bobsleja četrinieku sacensībās svētdien Altenbergas trasē Vācijā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, ar portālu "bobslejs.lv" bija Edgars Maskalāns.

Jau ziņots ka Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi izcīnīja augsto ceturto vietu, no bronzas godalgas ieguvējiem Tomasa Floršuca pilotētās ekipāžas, atpaliekot tikai vienu sekundes simtdaļu.

Tomēr kopumā Maskalāns ir apmierināts ar sniegumu četrinieku sacensībās un pieļauj, ka visu sportistu sniegumu gan divnieku, gan četrinieku sacīkstēs šoreiz daļēji ietekmēja arī laika apstākļi, kas nebija īpaši labvēlīgi tieši nemitīgā sniega dēļ. "Tomēr negribu meklēt vainu laika apstākļos, bija arī kļūdiņas braucienu laikā, viss neizdevās, kā iecerēts," pauda Edgars Maskalāns.

Nākamās sacensības notiks nākamajā nedēļas nogalē, kad bobslejisti un skeletonisti sacentīsies citā Vācijas trasē - Kēnigzē , un Edgars Maskalāns ar komandas biedriem ir apņēmības pilns pacīnīties par augstām vietām. "Ar Kēnigzes trasi esmu vairāk uz "tu" – to es labāk esmu izpratis, taču jebkurā gadījumā vienmēr jāapzinās, ka ikviena trase katru reizi ir no jauna jāizprot, jo ledus tomēr kaut nedaudz, bet katru reizi ir savādāks, tādēļ arī ir nepieciešami treniņbraucieni, lai izjustu nianses," stāstīja Edgars Maskalāns, atturoties prognozēt rezultātus nākamnedēļ. "Katros mačos cenšamies tikt pēc iespējas augstāk. Cerēsim, ka izdosies," viņš pauda.

Savu pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā četrinieku ekipāžām svētdien nodrošināja vācietis Maksimilians Arndts, kas bija visātrākais abos sacensību braucienos. Sudraba godalga Krievijas kvartetam ar pilotu Aleksandru Zubkovu, bet trijnieku noslēdza Tomass Floršucs no Vācijas.

Eiropas čempionāta ieskaitē vadošo sportistu sadalījums nemainīgs: Maskalāna četrinieks ceturtais, Oskara Melbārža kvartetam - septītā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!