Eiropas kausa izcīņas trešajā posmā Itālijā, Čezānas trasē divniekos pirmo reizi uz goda pjedestāla šajā sezonā kāpusi labākā Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns/Raivis Broks.
Divu braucienu summā mūsējiem trešais labākais rezultāts, mūsu sportisti zaudēja tikai divām Šveices ekipāžām. Par uzvarētājiem kļuva Beats Hefti un Tomass Lampārters, otrajā vietā Gregors Baumans /Simons Reumers. Visas Vācijas ekipāžas, kas pirmajos posmos bija pārliecinoši labākās, šoreiz palika aiz šveiciešiem un labākās Latvijas ekipāžas. Latvijas otrais divnieks Normunds Kotāns/Kristaps Kalniņš 15.vietā.

Par Edgara Maskalāna divnieka parādīto sniegumu ļoti iepriecināts bija Eiropas kausu galvenais treneris Gatis Gūts :"Puiši šoreiz nobrauca ļoti labi un stabili, abos braucienos trešais labākais laiks un pelnīta trešā vieta. Ātruma ziņā trases beigās Maskalānam pat nebija konkurentu, tas nozīmē, ka bobs arī iet labi."

Latvijas komanda veselu nedēļu pirms Eiropas kausu posma trenējās Čezānas trasē un tas devis rezultātus. Trase tika vēl labāk iepazīta, turklāt pieredze noderēs Eiropas čempionātā, kas notiks tieši šajā trasē un kurā būs jāstartē arī Jāņa Miņina pilotētajai ekipāžai. Šīs nedēļas beigās Čezānā notiks sacensības četriniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!