Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītais četrinieks sestdien pasaules čempionātā slikti veica otro braucienu un pēc sacensību pirmās dienas nav labāko desmitniekā, praktiski atvadoties no cerībām pacīnīties par medaļām.

Pēc diviem braucieniem Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti ieņem vien 11.vietu, bet otrs pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Jāni Strengu pēc diviem braucieniem ieņem 14.vietu.

Melbārdis teicami veica pirmo braucienu, uzrādot jaunu starta ieskrējiena rekordu un praktiski bez redzamām kļūdām izbrauca visu trasi, summā uzrādot trešo laiku. Pārliecinoši pirmās divas vietas pirmajā braucienā ieņēma vācieša Maksimiljana Arndta un krieva Aleksandra Zubkova četrinieki. Līderis pirmajā braucienā bija Arndts, Zubkovs viņam zaudēja 0,05 sekundes.

Melbārdis pirmajā braucienā līderiem zaudēja 0,32 sekundes, bet tālākajās vietās esošie piloti bija ļoti tuvu Latvijas labākajam pilotam. Piemēram, 11.vietā esošais kanādietis Lindens Rašs tobrīd Melbārdim zaudēja tikai 0,16 sekundes. Ķibermanis pirmajā braucienā startā pieļāva kļūdu, koriģēja bobu pirmajās taisnēs, līdz ar to finišā ieņēma tikai 16.vietu, līderim zaudējot 0,70 sekundes.

Otrajā braucienā Melbārdis jau pirmajā virāžā pieļāva kļūdu, tad divas taisnes koriģēja braukšanu, kas neļāva uzņemt pietiekamu ātrumu. Arī trases lejasdaļa Melbārdim neizdevās, braucienā viņš sasniedza vien 16.labāko laiku un summā noslīdēja uz 11.vietu. Savukārt Ķibermaņa četrinieks tieši pretēji, labi veica otro braucienu, tajā apsteidzot pat Melbārdi, un summā pakāpās uz 14.vietu.

Otrajā braucienā labāko četrinieku rezultātus iespaidoja uznākušais sniegs, kas ieviesa korekcijas kopvērtējumā. Labāko laiku otrajā braucienā sasniedza brits Džeksons, kurš tādējādi no 13.vietas summā pakāpās uz astoto vietu. Savukārt līderpozīcijā pēc otrā brauciena izvirzījās Zubkovs, no kura 0,05 sekundes atpaliek Arndta četrinieks. Pēc Melbārža neveiksmes trešajā vietā izvirzījās amerikāņa Stīvena Holkomba četrinieks, kurš līderim divos braucienos zaudēja 0,30 sekundes. Savukārt uz ceturto vietu no astotās pakāpās mājinieks Beats Hefti, kuru no trešās vietas šķir tikai 0,01 sekunde.

Pasaules čempionāta trešo un ceturto braucienu bobsleja četrinieki veiks svētdien, kad arī kļūs zināmi visi medaļnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!