Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobslejistu Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieka ekipāža piektdien izcīnīja piekto vietu sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās Kanādas pilsētā Kalgari.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāža, kas triumfēja abos braucienos un tuvākā sekotāja šveicieša Beāta Hefti pilotēto ekipāžu divu braucienu summā apsteidza par 0,16 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Kanādas pilota Krisa Springa ekipāža, kas amerikānim piekāpās par 0,20 sekundēm.

Tikmēr Melbārdis/Dreiškens divu braucienu summā no Holkomba atpalika par 0,40 sekundēm. Ne pārāk veiksmīgs latviešiem izdevās pirmais brauciens, jo pēc tā nācās ieņemt vien devīto vietu. Tomēr otrais mēģinājums bija krietni labāks, kas starp visiem startējušajiem bija trešais ātrākais, nodrošinot kāpumu par vairākām pozīcijām.

Savukārt cita Latvijas divnieka ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Jāni Strengu sastāvā bija 16.vietā, Holkombam zaudējot 1,43 sekundes.

Sestdien sportisti aizvadīs četrinieku sacensības.

Arī nākamie divi Pasaules kausa posmi norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasēs Pārksitijā un Leikplesidā. Savukārt ar Jauno gadu sportisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma laikā notiks divas sacensības.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, Uģis Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Žaļims šīs sezonas sākumā Latvijai vērtīgos Nāciju ieskaites punktus pelna Eiropas kausā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks dos iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!