Foto: Reuters/Scanpix
Divas Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas sestdien Vācijā, Kēnigzē trasē, pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas labāko sešiniekā.
Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu divu braucienu summā atrodas piektajā vietā, bet labāko sešinieku noslēdz Oskars Ķibermanis/ Matīss Miknis. Trešais Latvijas divnieks Uģis Žaļims/ Jānis Jansons pēc diviem braucieniem ieņem dalītu 15. vietu.

Melbārža un Ķibermaņa divnieki arī pirmajā braucienā bija labāko sešiniekā, ieņemot attiecīgi piekto un ceturto vietu, tomēr saglabājot labas izredzes uz otro vietu. Otrajā braucienā Melbārdis sasniedza sesto labāko laiku, kas viņam gan ļāva saglabāt piekto vietu summā. Tikmēr Ķibermanis/ Miknis otrajā braucienā bija tikai 11. vietā, kopvērtējumā noslīdot uz sesto pozīciju. Savukārt Žaļims/ Jansons, otrajā braucienā startējot pirmie, uzrādīja arī sesto labāko laiku (tādu pašu, kā Melbārdis/ Strenga), kas ļāva summā no dalītas 20. vietas pakāpties uz dalītu 15. vietu.

Pārliecinošs līderis pēc pirmajiem diviem no četriem braucieniem ir vācu pilota Frančesko Fridriha divnieks, kas abos braucienos bija ātrākais. Otro vietu, atpaliekot par 0,52 sekundēm, pagaidām ieņem kanādieša Džastina Kripsa divnieks, bet trešā ir Johanesa Lohnera ekipāža (+0,63 sekundes). Izcili otro braucienu veica kanādieša Nika Polonjato pilotētais divnieks, kas uzrādīja trešo labāko laiku un summā no devītās vietas pakāpās uz ceturto (+0,73 sekundes), apsteidzot abus labākos Latvijas divniekus.

Melbārdis/ Strenga pēc otrā brauciena līderiem zaudē 0,77 sekundes, bet no trešās vietas atpaliek par 0,14 sekundēm. Tikmēr Ķibermanis/ Miknis summā bija vēl par 0,06 sekundēm lēnāks, bet Žaļims/ Jansons summā līderiem zaudē 1,11 sekundes. No labāko desmitnieka Žaļima divnieku šķir 0,19 sekundes, bet labāko sešinieka - 0,28 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību pirmās dienas teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!