Foto: LETA

Šāgada pasaules čempions bobslejā Oskars Melbārdis pēc atgriešanās no Korejas, kur notika olimpiskās bobsleja un kamaniņu trases homologācija, atzīst, ka Phjončhanas trase ir ļoti sarežģīta un prasīs izcilu sniegumu.

"Secinājumi pēc Korejas brauciena dažādi. Pirmkārt, redzējām trasi - kāda tā ir. Trase ir sarežģīta, būs grūti, bet interesanti," portālam "Delfi" pastāstīja pieredzējušais pilots. "Manuprāt, tā nelīdzinās nevienai citai, tajā apvienotas visam trases - kaut kas no vienas, kaut kas no otras. Būs ļoti, ļoti labi jābrauc, lai [Olimpiādē] cīnītos par medaļām."

Aizvadīto sezonu, kurā tehnikas testiem sekoja traumas un beigās - pasaules čempionu tituls, Oskars Melbārdis vērtē kā "grūtu, bet veiksmīgu". "Izdevās negaidīti labi nostartēt pasaules čempionātā, prieks par to," saka Oskars. "Sākām sezonu ar testiem, testējām kamanas, tad to pārņēma Oskars Ķibermanis. Ieguvām vērtīgus secinājumus, ko uz nākamo gadu kamanām pilnveidot. Sezonas laikā bija vairākas pārdomas, ko varbūt pamainīt - trenēšanos, sākuma sagatavošanas treniņu programmas, lai nebūtu tādas traumas un nebūtu jāizlaiž sacensības."

Atceroties pasaules čempionātu, kurā Oskara Melbārža pilotētā četrinieku ekipāža negaidīti izcīnīja zelta medaļas, sportists atzīst, ka pārliecība par to, ka iespējams pacīnīties par visaugstāko pozīciju, radās sacensību gaitā. "Pēc trešā brauciena piezagās doma, ka varam "aizķerties" un pacīnīties, ja izdodas veiksmīgi nobraukt un ja pretinieks kļūdās," saka Melbārdis. "Ceturtajā braucienā pēc Frančesko Frīdriha otrās kļūdas, kad viņam ātrums sakritās, bija jau skaidrs, ka varam arī zeltu izcīnīt. Viņš mums zaudēja 0,04 sekundes un es sapratu, ka būs. Vienīgā doma bija, lai nepaliekam simtdaļu aiz viņa!"

Ja šo sezonu Latvijas bobsleja komanda vairāk laika un enerģijas veltīja eksperimentiem un darbam ar tehniku, nākamajā sezonā mūsu vadošā bobsleja ekipāža gatavojas nopietnam darbam, jau domājot par 2018. gada olimpiskajām spēlēm. "Nav jau daudz laika atlicis, jāsāk jau gatavoties Olimpiādei un svarīgākajiem startiem," saka Oskars Melbārdis. "Uz nākamās sezonas beigām ir daudzmaz jābūt par visu skaidrībā un tad jau olimpiskajā sezonā jāpieslīpē tikai sīkumi."

Tagad bobslejisti ar prieku atgriežas mājās, pie ģimenēm, lai nedaudz atpūstos un uzkrātu spēkus nākamajam treniņu un gatavošanās procesam. "Nogurums ir... Lidojums bija nogurdinošs un tā nedēļa Korejā tādā bezdarbībā, nebija īsti ko darīt. Pastaigājām pa trasi. No vienas puses - negaidīts atvaļinājums," pasmejas Melbārdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!