Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis atzinis, ka vāciešu ambīcijas liedz viņiem zaudēt pasaules čempionātā, kas notiek pašu mājās.

"Sportisti pie tā nav vainojami," intervijā aģentūrai "R-Sport" saka Latvijas izlases treneris. "Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (FIBT) ir vācu marketings, viņu programma, sponsori. Viņiem ir lielas ambīcijas. Uz šo pasaules čempionātu ir iztērēti milzu līdzekļi, un viņi grib, lai te skan Vācijas himna, ne mūsējā."

Attiecībā uz ļoti pārliecinošo Frančesko Frīdriha pārsvaru pār Melbārdi pirmoreiz sezonā, un tieši pasaules čempionātā, Prūsis atzīst, ka uz to norādījuši arī citi treneri.

"Man daudzi treneri nāca klāt un teica, ka vācieši brauc un iestumj kamanas visu laiku vienādi," smejas Prūsis. "Taču ja pēc ceturtā brauciena ir sekundes pārsvars, tad tās jau ir pavisam citas spēles."

"Taču tā diemžēl vienmēr bijis un būs, tam ir gara vēsture," piebilst Latvijas speciālists. "Šis ir tehniskais sporta veids un te daudz ko nosaka arī inženieri, tehnika, mehāniķi, zinātne, ne tikai sportisti. Mēs varbūt jau sen esam sasnieguši to līmeni, kurā iespējams attīstīties ar atļautiem paņēmieniem. Taču personiski es zinu tikai šo ceļu, nekādu citu. Varbūt mani vajag nomainīt ar kaut kādiem tehniķiem, kuri kaut kā citādāk apstrādās slieces, un tad rezultāti būs labāki nekā ar mani. Taču mēs nekad neesam meklējuši iespējas speciāli blēdīties."

Kā zināms, pasaules čempionātā divnieku ekipāžu konkurencē Latvijas pirmā ekipāža Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens izcīnīja dalītu otro vietu, kas ir augstākais Latvijas bobslejistu sasniegums pasaules čempionātā. Par čempionu kļuva mājinieks, vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš Pasaules kausa sezonā palika ceturtais. PK divnieku sacensībās Frīdriham šosezon četrreiz bija izdevies pārspēt Melbārža ekipāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!