Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Dalībai Pasaules kausa priekšpēdējā posmā, kas šīs nedēļas nogalē notiks Siguldā, pieteikušies 124 kamaniņu braucēji no 22 valstīm, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Sacensības Siguldā piektdien sāksies ar Nāciju kausa izcīņu, bet sestdien un svētdien turpināsies ar individuālajiem startiem un startiem vīriešu divnieku ekipāžām, kā arī komandu stafetē. Pēc pasaules kausa pirmās dienas sacensībām vakarā notiks starptautiskais "Vučko" čempionāts "Sigulda aizrauj!".

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem vadībā ir vācietis Fēlikss Lohs, kurš pagājušajā nedēļas nogalē kļuva arī par pasaules čempionu. Viņa kontā ir 645 punkti, par 120 punktiem mazāk ir viņa tautietim Davidam Melleram, bet tālāk seko vēl divi vācieši – Andi Langenhāns (462 punkti) un Johans Ludvigs (436 punkti).

No Latvijas sportistiem visaugstāk šobrīd atrodas Inārs Kivlenieks, kurš ar 144 punktiem ir 19.vietā. Vēl Pasaules kausā šosezon atsevišķos posmos ir piedalījušies Kristaps Mauriņš (49 punkti, 32.vieta), Mārtiņš Rubenis (45 punkti, 35.vieta) un Artūrs Dārznieks (18 punkti, 44.vieta).

Arī sieviešu konkurencē dominē Vācijas sportistes – līdere ir Tatjana Hifnere (640 punkti), kurai seko Natālija Geizenbergere (550 punkti), Anke Višņevski (450 punkti) un Korina Martini (432 punkti). Latvijas pārstāve Elīza Tīruma ieņem 18.vietu (124 punkti), bet viņas māsa Maija Tīruma ir 29.vietā (62 punkti).

Divnieku sacensībās pirms pēdējiem diviem posmiem ir vissaspringtākā situācija. Līderi ir austrieši Vlfgangs un Andreass Lingeri (580 punkti), bet viņiem tuvu ir divi Vācijas dueti – Tobiass Vendls/Tobiass Artls (565 punkti) un Tonijs Egerts/Saša Benekens (500 punkti).

Latvijas divnieki Pasaules kausa kopvērtējumā nav starpa labākajiem 15. Andris un Juris Šici ieņem 20.vietu (106 punkti), Uldis Logins/Andrejs Bērze ir 21.vietā (103 punkti), bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņem 24.vietu (52 punkti).

2011./2012.gada Pasaules kausa izcīņas sezonas kamaniņu braucējiem noslēgsies februāra pēdējā nedēļā ar sacensībām Krievijā, Paramonovas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!