Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnīja augsto, piekto, vietu Vācijas trasē Kēnigsē notiekošā pasaules čempionāta dāmu sacensībās.

Šis kļuvis par Cauces karjeras augstāko rezultātu pasaules čempionāta individuālajās sacensībās. 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs viņa izcīnīja bronzu komandu stafetē, kā arī 2013. gada pasaules meistarsacīkstēs guva bronzu stafetē.

Cauce pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā, bet otrajā rupju kļūdu pieļāva spēcīgā vāciete Dajana Eitbergere un Latvijas sportiste pakāpās par pozīciju augstāk. Braucienā viņa bija ceturtā ātrākā.

Tikmēr par seškārtēju pasaules čempioni kļuva Natālija Geisenbergere no Vācijas, kura divu braucienu summā apsteidza Cauci par 0,355 sekundēm.

Geisenbergere individuālajās sacensībās uzvarējusi trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Tāpat viņa trīs reizes par čempioni kļuvusi komandu sprintā.

Otro vietu sensacionāli izcīnīja šveiciete Martina Kohere, kura pirms tam piektdien triumfēja sprinta kausā. Kohere uzvarētājai zaudēja 0,239 sekundes.

Savukārt trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma krieviete Tatjana Ivanova, kura čempionei zaudēja 0,256 sekundes un tikai par vienu sekundes tūkstošdaļu apsteidza Tatjanu Hifneri no Vācijas.

Sacensībās piedalījās vēl viena latviete Ulla Zirne, kura pirmajā braucienā pieļāva kļūdas un palika tikai 37.vietā starp 39 braucienu noslēgušajām sportistēm. Zirne līderei zaudēja 2,189 sekundes un nekvalificējās otrajam braucienam.

Kā zināms, pirms tam sestdien piekto vietu divnieku sacensībās izcīnīja arī latviešu brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža. Abos braucienos Šici sasniedza piekto labāko rezultātu, kas šo vietu deva arī summā. No goda pjedestāla viņi atpalika par nieka 0,050 sekundēm.

Cīņā par pirmajām divām vietām sacensībās gan nebija intrigas, uzvarot divām Vācijas ekipāžām - ļoti pārliecinoši triumfēja un par seškārtējiem pasaules čempioniem kļuva Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri par 0,611 sekundēm apsteidza Toni Egertu un Sašu Benekenu.

Savukārt pārējās ekipāžas, kas cīnījās par trijnieku, atpaliek vēl par vairāk nekā sekundi. Trešo vietu izcīnīja itāļi Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers, kuri uzvarētājiem zaudēja 1m753 sekundes. Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena Oberštolcs un Grūbers bija tikai sestajā vietā.

Pēc pirmā nobrauciena trešie bija kanādieši Tristens Volkers un Džastins Snits, tomēr otrajā viņi pieļāva kļūdu un summā palika tikai astotajā vietā.

Latvijas otrā spēcīgākā ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena bija septītajā vietā, bet otrajā pieļāva kļūdu. Šajā braucienā viņi bija tikai 15.vietā un summā atkrita uz desmito pozīciju, uzvarētājiem zaudējot 2,848 sekundes.

Sacensībās piedalījās arī vēl viena Latvijas ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri pirmo braucienu veica ar ļoti rupjām kļūdām un palika pēdējā, 25.vietā starp ekipāžām, kas sasniedza finišu. Otrajam braucienam Latvijas trešā ekipāža nespēja kvalificēties.

Jau vēstīts, pasaules čempionāts sākās piektdien, kad visi sportisti aizvadīja sprinta kausa sacensības. Tajās vissekmīgāk no Latvijas kamaniņu braucējiem startēja tieši brāļi Šici, kuri izcīnīja augsto ceturto vietu, no goda pjedestāla atpaliekot tikai par 0,024 sekundēm.

Pasaules čempionāta noslēgumā svētdien gaidāmas sacensības kungiem un stafetes komandām.

Pērn pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju.

Savukārt Pasaules kausa sezonas pēdējie trīs posmi nākamajā mēnesī risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!