Foto: TASS/Scanpix/LETA

Oficiāli par kamaniņu braucēja karjeras noslēgšanu 27 gadu vecumā paziņojis Riks Kristens Rozītis, kurš par šo nodomu jau bija izteicies iepriekš.

Rozītis pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā ieņēma astoto vietu Pasaules kausa izcīņā, bet pēc sacensībām tagad sociālajos tīklos paziņojis par aiziešanu no sporta. Tā kā sportists nav izturējis iekšējo konkurenci, Rozītis nestartēs gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Arī manā dzīvē ir notikušas pārmaiņas! 17 burvīgus gadus esmu sevi atdevis šim sportam kā atlēts, kurš vienmēr cīnījies līdz galam. Manā garā nav padoties un es to nedaru arī šoreiz. Vienkārši mainu plānu," sociālajos tīklos vēsta sportists. " Es vienmēr esmu sapņojis kļūt par visātrāko kamaniņbraucēju pasaulē, bet, skatoties patiesībai acīs, to sasniegt man neizdodas. Tāpēc mans mērķis ir nemainīgs, tikai šoreiz es vēlos dot savas zināšanas un izaudzināt visātrākos kamaniņbraucējus pasaulē. Pat ja visi nekļūs par čempioniem, tad par labākiem cilvēkiem gan."

Rozītis savulaik izcīnīja sudrabu pasaules U-23 čempionātā Siguldā, tomēr pieaugušo konkurencē klasiskajās sacensībās (neskaitot sprinta sacensības) ne reizi Pasaules kausa posmos nespēja iekļūt labāko sešiniekā. Pasaules čempionātos viņam labākais sasniegums ir desmitā vieta 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!