Piektdien, 27. novembrī, tika aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācija Pasaules kausa pirmajam posmam kami, kas no 28. līdz 29. novembrim norisināsies Austrijā, Insbrukā, un no latviešiem labākos rezultātus uzrādīja Artūrs Dārznieks un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Par vietu pamatsacensībās cīnījās juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī pieredzējušie Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Pārējie sportisti automātiski ir kvalificējušies Pasaules kausa pirmajam posmam, ņemot vērā pēdējo trīs Pasaules kausa posmu sasniegtos rezultātus.

Vīru konkurencē no latviešiem labākais - Artūrs Dārznieks, kurš sezonu iesāka ar trešo vietu (+0.4390, vien piekāpjoties austriešiem - Niko Gleišeram, kurš parādīja absolūti labāko rezultātu [(50,076), un Volfgangam Kindlam (+0.365). Riks Kristens Rozītis izcīnīja 6. vietu, bet juniors Gints Bērziņš pēc neveiksmīgi aizvadīta brauciena ierindojās 24. vietā, kas jaunajam kamaniņu braucējam liedz iespēju startēt Pasaules kausa pirmajā posmā.

"Nāciju kauss tāpat ir sacensības, prieks ir par mazo medaļiņu pirms sacensībām. Šis bija labākais brauciens šajā nedēļā, mazas niansītes, protams, bija. Šur tur nedaudz par ātru vai par vēlu, bet nekādas lielas un rupjas kļūdas nepieļāvu. Brauciens kopumā bija labs. Startu vienmēr vajag ātrāku. Rīt jānobrauc divi vēl labāki braucieni,", teica Artūrs Dārznieks.

Sieviešu konkurencē kvalifikācijas sacensībās no latvietēm startēja tikai juniore Sigita Bērziņa, kura ierindojās 9. vietā, līderei Natālijai Gaizenbergeirei zaudējot 0,427 sekundes.

Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē pamatsacensībām kvalificējas 18 Nāciju kausa ātrākie sportisti, savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē pamatsacensībām tiek pielaistas visas ekipāžas, ja brauciens tiek finišēts kamanās.

Divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri pārliecinoši izcīnīja vietu Latvijas komandas pamatsastāvā, Nāciju kausā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena (+0,316). Arī viņi piekāpās vien divām Austrijas ekipāžām – Nāciju kausa labākajiem Tomasam Steus/Lorenzam Kolleram (39,641) un otrās vietas ieguvējiem Janikam Mulleram/Arminam Fraušeram [+0,144].

Sacensību grafiks:

Sestdiena, 28. Novembris

10.00 1. brauciens – Vīri

11.35 2. brauciens - Vīri

13.40 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas

15.00 2.brauciens – Divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 29. Novembris

10.00 1. brauciens – Sievietes

11.25 2. brauciens – Sievietes

15.00 Sprinta Kauss – Vīri

15.45 Sprinta Kauss – Divvietīgās ekipāžas

16.20 Sprinta Kauss – Sievietes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!