Foto: F64

Trīskārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Andris Šics pārvēlēts par sportistu pārstāvi Starptautiskajā Kamaniņu sporta federācijā (FIL).

Kopā ar latvieti ievēlēts arī amerikānis Kriss Māzdzers, un šo informāciju sportistiem pagājušās nedēļas nogalē Siguldā notikušā pasaules čempionāta laikā pavēstījis FIL prezidents Jozefs Fendts.

Pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijas, FIL ir atlētu komisija, kurā ir četri sportisti - divi no populārākā kamaniņu sporta mākslīgajās trasēs, kā arī divi no dabīgo trašu sacensībām. Vienam no atlētu komisijas pārstāvjiem būs iespēja regulāri apmeklēt FIL izpildkomitejas sēdes.

Pirms tam 2011.gadā Andris Šics tika ievēlēts FIL Tehniskās komisijas sastāvā.

Andris Šics kamaniņu sportā piedalās divnieku sacensībās pārī ar savu brāli Juri.

Šici sezonas svarīgākajās sacensībās pie medaļas tikuši sešas reizi pēdējo astoņu gadu laikā. 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sezonās. Savukārt 2014.gadā bez bronzas godalgām Soču olimpisko spēļu divnieku un stafetes sacensībās viņi guva arī sudrabu Siguldā notikušā Eiropas čempionāta stafetē.

Bez medaļas Šici palika vien 2012.gadā, kad pirms sezonas vecākais no brāļiem Juris cieta smagā autoavārijā, kā arī šogad, kad Siguldā notikušajās pasaules meistarsacīkstēs individuālajās cīņās brāļi ieņēma sesto vietu, bet stafetē Latvija palika vien septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!