Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunais kamaniņbraucējs Kristers Aparjods sestdien izcīnīja uzvaru Norvēģijas trasē Lillehammerē notikušajā trešajā Pasaules kausa posmā jauniešiem.

Aparjods divu braucienu summā uzrādīja laiku viena minūte un 37,549 sekundes, kas bija par nedaudz vairāk kā divām desmitdaļām labāks rezultāts nekā otrajā vietā esošajam Itālijas sportistam Teo Grūberam.

Kopumā sacensībās piedalījās 25 sportisti.

Kā zināms, sezonas pirmajā posmā Altenbergā Aparjods bija trešais, bet pēc tam Vinterbergā finišēja ceturtajā vietā.

Tikmēr junioru divnieku ekipāža Kristens Putins/ Kārlis Krišs Matuzels finišēja piektajā vietā, uzvarētājiem Tomasam Stejam un Lorensam Kelleram no Austrijas zaudējot vairāk nekā trīs sekundes.

Kopumā divnieku sacensībās piedalījās tikai septiņas ekipāžas.

Tikmēr dāmu konkurencē Kendija Aparjode starp jaunietēm bija astotā, no uzvarētājas krievietes Jūlijas Naumovas atpaliekot par vairāk nekā četrām sekundēm.

Pasaules kausa posms jauniešiem un junioriem ilgs līdz svētdienai.

Pasaules kauss jauniešiem un junioriem šosezon tiks izcīnīts sešos posmos, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Pēc tam februārī Itālijā norisināsies Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) Jaunatnes spēles. Siguldas posmā notiks arī Eiropas čempionāts junioriem, bet pasaules čempionāts pēc sezonas sestā posma notiks Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!