Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šodien ar vīriešu divnieku un vieninieku sacensībām Kēnigszē trasē Vācijā sāksies Pasaules kausa kamaniņu sportā sezonas piektais posms.

Divniekiem pirmais brauciens sāksies plkst.11.30 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts būs plkst.12.50. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš trasē dosies ar 17.numuru, bet brāļiem Jurim un Andrim Šiciem būs pēdējais numurs no 24 ekipāžām. Tikmēr Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs šajās nedēļās Siguldā cīnās par iespējām startēt Eiropas čempionātā un turpmākajā Pasaules kausa sezonā.

Abas Latvijas ekipāžas savu sezonas labāko rezultātu sasniedza iepriekšējā posmā Vinterbergā, kur Šici izcīnīja trešo vietu, uzreiz atstādami aiz sevis Gudramoviču/Kalniņu. Iepriekšējā sezonā Kēnigszē Šici bija trešie, bet Gudramovičs/Kalniņš bija desmitajā pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 516 punktiem ieņem austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kollers, bet vēl pirmajā trijniekā ar 466 un 378 punktiem ir divas Vācijas ekipāžas Toni Egerts/Saša Benekens un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Šici ar 339 punktiem ir piektie, Gudramovičs/Kalniņš ar 223 punktiem ir desmitajā pozīcijā, kamēr Bots/Plūme ar 204 punktiem ir 11.vietā.

Vieniniekiem pirmais brauciens būs plkst.14.40, bet otrajam sākums būs plkst.16.15.

Artūram Dārzniekam sacensībās būs septītais numurs, bet Rikam Kristenam Rozītim - 19.numurs. Mačiem pieteikušies 32 sportisti.

Rozītim jau bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet Dārznieks piektdien ieņēma 11.vietu Nāciju kausā, ar ko pietika, lai kvalificētos posmam.

Vīriešu vieniniekos kopvērtējumā pirmo vietu ar 555 punktiem ieņem vācietis Fēlikss Lohs, 359 punkti un otrā vieta ir itālim Dominikam Fišnalleram, bet trešo vietu ar 350 punktiem ieņem vācietis Johanness Ludvigs. Dārznieks ar 160 punktiem ir 14.vietā, savainotais Kristers Aparjods, kurš startējis pusē no sešām sacensībām, ar 148 punktiem ir 15., bet Rozītis ar 140 punktiem atrodams 16.pozīcijā. Gints Bērziņš iekrājis 92 punktus, kas dod 23.vietu.

Svētdien uz starta dosies sievietes - Elīza Tīruma un Kendija Aparjode, kā arī norisināsies komandu stafete.

Pārējie Latvijas izlases sportisti šajā laikā atrodas Siguldā, kur cīnīsies par vietu izlases sastāvā Eiropas čempionātam un turpmākajai Pasaules kausa sezonai. Savainojuma dēļ šobrīd nestartē Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kura atgriešanās trasē šajā sezonā ir zem jautājuma zīmes.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteikušies 135 kamaniņu braucēji no 22 valstīm. Pirmo reizi šajā sezonā Pasaules kausā piedalīsies arī ASV un Kanādas valstsvienību sportisti.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Pēc posma Kēnigszē sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām. Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!