Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien Vācijā, Oberhofas trasē, izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa posmā un bija arī septītais Eiropas čempionāta vērtējumā, bet sacensībās triumfēja Vācijas sportisti.

Vēl sacensībās Mārtiņš Rubenis ieņēma 14.vietu, bet Kristaps Mauriņš – 23.vietu. Eiropas čempionāta vērtējumā Rubenim 13.vieta, Mauriņam – 20.vieta.

Pēc pirmā brauciena Kivlenieks bija astotais, priekšā palaižot tikai četrus vāciešus un trīs krievu sportistus. Savukārt Rubenis pirmajā braucienā ieņēma 17.vietu, Mauriņš – 27.vietu.

Pārliecinoši labākais pirmajā braucienā bija Fēlikss Lohs, kurš par 0,226 sekundēm apsteidza Albertu Demčenko un par 0,312 sekundēm vēl vienu Krievijas sportistu Semjonu Pavļučenko.

Otrajā braucienā Kivlenieks trases lejasdaļā pieļāva nelielu kļūdu, kas viņam liedza pacīnīties par vietu labāko sešiniekā, tomēr spēja pakāpties par vienu pozīciju kopvērtējumā un ieņēma septīto vietu. Rubenis un Mauriņš ievērojami labāk veica otros braucienus, kas ļāva viņiem kopvērtējumā pakāpties attiecīgi uz 14. un 23.vietu.

Par Eiropas čempionu un Pasaules kausa posma uzvarētāju kļuva Lohs, kurš bija ātrākais arī otrajā braucienā. Tikmēr nākamās divas vietas kopvērtējumā ieņēma Vācijas sportisti Andijs Langenhans un Johans Ludvigs, jo Demčenko un Pavļučenko otrajos braucienos pieļāva kļūdas. Langenhans summā Loham zaudēja 0,390 sekundes, bet Ludvigs – 0,519 sekundes.

Kivlenieks divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 0,734 sekundes, Rubenis – 1,010 sekundes, bet Mauriņš – 1,523 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!