Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks cer, ka izcīnītā bronzas medaļa sestdien Siguldā notikušajās Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā, posma sacensībās veicinās sportista personīgo izaugsmi.

Kā ziņots, Kivlenieks pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet vēlāk spēja savas pozīcijas uzlabot, apsteidzot vācieti Johanesu Ludvigu. Divu braucienu summā Kivlenieks uzvarētājam Fēliksam Loham no Vācijas, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai piektais, zaudēja 0,148 sekundes.

"Abos braucienos sākuma daļā bija kļūdas, tāpēc bija iespējams pakāpties arī uz otro vietu. Kopumā esmu ļoti apmierināts," pēc sacensībām izteicās Kivlenieks. "Šoreiz pirms otrā brauciena sajūtas bija mazliet atšķirīgas, lai arī vienmēr gatavošanās startam ir vienāda. Pirms otrā brauciena noriskējām ar slieču smērēm, kas laikam palīdzēja. Kaut arī finišā biju aiz Loha, kad pateica manu otrā brauciena rezultātu, sapratu, ka brīnumi ir iespējami."


"Ceru, ka rezultāts veicinās manu personīgo izaugsmi. Zinu, ka pie noteiktiem apstākļiem kamanas var braukt ļoti ātri," cerības pauda Kivlenieks, kuram šis bija karjeras augstvērtīgākais rezultāts Pasaules kausa posmos.

Kivlenieks atklāja, ka iepriekš viņš vislielāko uzmanību bija pievērsis pasaules čempionātam, kurā latvietis ieņēma 16.vietu. Abus braucienus Altenbergas trasē Vācijā Kivlenieks esot veicis labi, tomēr kamanas atteicās labi slīdēt.

Īpaši Kivlenieks vēlējās izcelt Mārtiņa Rubeņa nopelnus sasniegtajā rezultātā, kurš ļoti palīdzējis kamanu taisīšanā.

"Finansiāli mums ir gūti cīnīties ar vāciešiem, taču darām visu, ko varam. Līdzekļi trūkst tieši tam, lai pienācīgi sagatavotos sezonai un jau laicīgi veiktu braucienus visās trasēs, kur katru gadu reljefs tiek pamainīts," izteicās Kivlenieks.

Kā ziņots, Rubenis Siguldā ierindojās devītajā pozīcijā, kas ir viņa labākais starts šajā sezonā.

"Braucieni bija salīdzinoši labi. Zināju, ka Inārs var braukt ātri, tomēr biju mazliet nemierīgs, vai viņam izdosies labi braucieni. Tomēr viņš tiešām visu labi izdarīja. Mājas sienas mums ir liela svētība," izteicās Rubenis. "Siguldas trase ir sarežģīta, bet arī mums pēc pasaules čempionāta nesanāca daudz trenēties, tāpēc izejas pozīcijas bija diezgan līdzīgas."

"Kopumā šosezon priecē, ka Latvijā nav viens vai divi izteikti līderi, kamēr vidējais aritmētiskais radītājs ir pacēlies. Grūtāk iet meitenēm, taču arī tur lietas sakārtosies," piebilda Rubenis, kurš šajā sezonā lielāko daļu laika atvēl trenera un kamanu konstruktora pienākumiem. "Nākamgad pilnu sezonu braukšu tikai tad, ja būšu drošs, ka man būs iespēja gatavoties Soču Olimpiādei par visiem 100%. Šobrīd pilnībā tādu iespēju neredzu."

Jau ziņots, ka Kristaps Mauriņš ieņēma 20.vietu, otrajā braucienā pakāpjoties par vienu vietu un Loham zaudējot 1,610 sekundes, kamēr Zintis Šaicāns finišēja 29.pozīcijā 32 sportistu konkurencē. Šaicāns Loham piekāpās par 3,963 sekundēm.

"Otrajā braucienā nepadevās trases augša, tomēr kopumā esmu apmierināts. Sezonas sākumā problēmu nebiju, taču tagad grūtības rada aukstie laika apstākļi, tāpēc sezona padevusies kā pa viļņiem," izteicās Mauriņš, kuram šis bija karjeras augstvērtīgākais sasniegums.

"Pirmajā braucienā rāviens bija labs, tomēr pārāk ātri apgūlos un tāpēc kļūdījos. Otrajā braucienā kļūdījos devītajā virāžā, kā rezultātā kļūdas bija arī tālāk. Savukārt Nāciju kausā sasniedzu personīgo rekordu," pastāstīja Šaicāns, kurš pirmo reizi karjerā bija kvalificējies Pasaules kausa finālsacensībām. "Mans lielais mērķis ir gatavoties 2015.gada pasaules čempionātam Siguldā. Šis man bija tikai aptuveni 20.brauciens sezonā, jo primārais bija pabeigt otro kursu LSPA. Nākamajā sezonā varbūt ar personīgo finansiālo līdzekļu palīdzību startēšu Pasaules kausa posmos ārvalstīs."

Jau vēstīts, ka Nāciju kausa sacensībās piektdien dubultuzvaru svinēja Kivlenieks un Rubenis, Mauriņš ieņēma 11.vietu, bet jaunais Šaicāns ierindojās 18.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem tagad Kivlenieks ar 214 punktiem atrodas 18.vietā, tikai trijos posmos startējušais Rubenis ticis pie 84 punktiem, kas dod 29.pozīciju, Mauriņš ar 70 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, Artūrs Dārznieks ar 18 punktiem ieņem 46.pozīciju, bet Šaicāns ar 12 punktiem 63 sportistu konkurencē atrodas 49.vietā.

Kopvērtējuma augšgalā dominē vācieši - pārējiem jau neaizsniedzams līderis ar 745 punktiem ir Lohs, otrais ar 557 punktiem ir Davids Millers, bet trešo vietu ar 517 punktiem ieņem Andijs Langenhans.

Jau vēstīts, ka sestdien izcili sacensības aizvadīja Latvijas divnieku ekipāžas, visām trim ieņemot vietas pirmajā desmitniekā.

Kopumā Pasaules kausa posmā Siguldā piedalās 107 sportisti no 21 valsts.

2015.gadā Siguldā notiks pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Savukārt Pasaules kausa izcīņas posms Siguldā notiek jau 21.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!