Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu sportisti pirmdien devās uz nedēļu garu treniņnometni Norvēģijas pilsētā Lillehammerē, intervijā Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam pastāstīja komandas treneris Pēteris Cīmanis.

Treniņnometnē piedalīsies gan pieaugušo, gan junioru izlases dalībnieki, un tās noslēgumā ieplānots piedalīties arī sacensībās.

”Komandā ir Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis, Kristaps Mauriņš, ekipāžas Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Andris un Juris Šici, kā arī māsas Tīrumas. Juniori Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Rihards Lozbers, ekipāža Imants Marcinkēvičs/Kristens Putins, kā arī Ulla Zirne, Saiva Dambīte un vēl pavisam jaunā Alise Mitkus,” atklāja. Latvijas izlases galvenais treneris Cīmanis. ”Ja viss būtu kārtībā ar līdzekļiem, varētu braukt ar pilnu junioru un pieaugušo komandu, bet tagad tika atlasīti perspektīvākie juniori. Viņiem šogad Lillehammerē ir Pasaules kausa sacensības, un šis būs labs treniņš.”

”Uz Norvēģiju braucam, jo tur ir pirmais ledus, un visi treniņi ir divreiz dienā. Gandrīz katru dienu ir ledus treniņi, fiziskie treniņi mazāk – būs tikai kādas trīs dienas pa visu šo laiku. Pēc Norvēģijas dosimies uz Siguldu, kur būsim līdz oktobra beigām. Tad pastiprināsim fiziskos treniņus un pirms sezonas sākuma nedaudz dosim atslodzi,” skaidroja treneris

Tāpat Cīmanis atklāja, ka divnieku ekipāža Andrejs Bērze un Uldis Logins no profesionālā sporta ir pārgājuši uz amatieriem.

Latvijas kamaniņu sportisti gaidāmajā sezonā plāno startēt visos Pasaules kausa posmos, kā arī pasaules čempionātos.

”Visi ir apņēmības pilni, vienīgi mani neapmierina, ka nevar paveikt plānoto- visu laiku jāknapinās. Protams, mēs no šīs situācijas cenšamies izspiest visu ko varam, tomēr reizēm liekas, ka mēs braucam ar velosipēdu un cenšamies noķert to, kas brauc ar motociklu. Bet ko var darīt? Tā kā pašlaik ir visā valstī, tā arī ir,” turpināja treneris, piebilstot, ka viņš cer uzlabot sportistu rezultātus, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. ”Cerības jau vienmēr ir. Šosezon mums bija piesaistīti ārzemju speciālisti, bija savādāki treniņi. Protams, ka cerības ir, jo savādāk to nebūtu darījuši.”

Pasaules kausa sacensības pieaugušajiem 2012./2013.gada sezonā sāksies novembra beigās Austrijas pilsētā Īglsā, savukārt juniori sezonu atklās divas nedēļas vēlāk Lillehammerā. Gaidāmajā sezonā notiks arī pasaules un Eiropas čempionāts gan pieaugušajiem, gan junioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!