Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura sezonas pēdējās Pasaules kausa izcīņas sacensībās Siguldas trasē izcīnīja septīto vietu, atzina, ka ar sezonu kopumā nav apmierināta.

"Ar sezonu kopumā neesmu apmierināta," pēc finiša atzina Maija Tīruma. "Šogad vairāk eksperimentēju [ar tehniku], tagad gatavošos nākamajai sezonai, kurā ceru nostartēt labāk."

Lai arī Siguldā Latvijas sportiste sasniedza personīgos rekordus, tomēr arī ar pēdējām sezonas sacensībām Tīruma īsti mierā nebija. "Trase bija "cieta", man vairāk patīk "mīkstākas" trases," viņa atzinās. "Ņemot vērā sezonas rezultātus, ne uz ko augstāku arī Siguldā nevarēju cerēt."

Šīssezonas Pasaules kausa izcīņā Maija Tīruma ar 277 punktiem ir ierindojusies 13. vietā. Pasaules kausu ieguva Siguldas posma uzvarētāja vāciete Tatjana Hifnere (845 p.), arī pārējās godalgotās vietas kopvērtējumā tika vācietēm - otrā palika Natālija Geizenbergere (680 p.), trešā - Anke Višņevski (605 p.).

Pie Pasaules kausa punktiem šosezon tika kopumā četras Latvijas sportistes, bez Maijas Tīrumas arī viņas māsa Elīza (98 punkti un 23. vieta kopvērtējumā), Ulla Zirne (39. vieta, 20 punkti), un Ieva Gudramoviča (42. vieta, 16 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!