Foto: Publicitātes foto
Pieci Latvijas kamaniņu sporta pārstāvji un abas divnieku ekipāžas piektdien Vācijā, Vinterbergas trasē, pārvarēja Nāciju kausa sacensības, kvalificējoties Pasaules kausa sezonas pirmajam posmam.

Pēc Nāciju kausa sacensībām starta vietas Pasaules kausa posmā ieguva Riks Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Kristers Aparjods un Ulla Zirne, bet nekvalificējās Kendija Aparjode.

Tāpat divnieku sacensībās tiesības startēt Pasaules kausa posmā ieguva Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un divnieks Juris Šics/ Andris Šics pēc pērnās sezonas pēdējo trīs posmu rezultātiem sev jau bija garantējuši vietu Pasaules kausa posmā.

Nāciju kausa sacensībās Vinterbergas trasē Rozītis bija otrais, piekāpjoties tikai mājiniekam Johannesam Ludvigam. Aparjods bija devītais, 16. vietu ieguva Mauriņš, bet Dārznieks ieņēma 21. vietu un kā pēdējais sev nodrošināja vietu Pasaules kausā.

Tikmēr sievietēm Nāciju kausa sacensībās Zirne ieņēma septīto vietu, bet Aparjode ierindojās 17. vietā, paliekot aiz Pasaules kausa dalībnieču svītras. Nāciju kausā divnieku sacensībās Gudramovičs/Kalniņš bija otrie, bet Putins/Marcinkēvičs ieņēma astoto pozīciju.

"Pieļāvu diezgan rupju kļūdu trases vidusdaļā," stāsta Ulla Zirne. "Treniņos ledus bija lēnāks, tāpēc tur problēmu nebija. Šodien daudzām šī vieta sagādāja problēmas. Bet izanalizējām kļūdas, kopīgi ar treneriem un Elīzu pārrunājām šo vietu, apskatījām, kā brauc pārējās, rīt jāizlabo šī kļūda un viss būs kārtībā, tendences ir labas."

Pasaules kausa pirmajā posmā Vinterbergas trasē sestdien risināsies sieviešu un divnieku sacensības, bet svētdien notiks kungu sacensības, kā arī sprinta mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!