Foto: F64
Pasaules kausa (PK) pirmā posma Nāciju kausa sacensībās piektdien Latvijas kamaniņu braucējas Maija un Elīza Tīrumas ierindojās sestajā un septītajā vietā, kvalificējoties PK pirmā posma pamatsacensībām.

Tiesības piedalīties pirmajā PK posmā ieguva arī abi Latvijas divnieki – Gudramovičs/Kalniņš un Bērze/Logins, kuri Nāciju kausa sacensībās ierindojās attiecīgi sestajā un astotajā vietā. Olimpiskie vicečempioni brāļi Šici PK posmam kvalificējas automātiski.

Jau ziņojām, ka vīriešu konkurencē PK posmā startēs arī Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks, līdz ar to vienīgais Latvijas komandas sportists, kurš nepiedalīsies PK posmā, būs Kristaps Mauriņš, ja vien no sacensībām neatteiksies kāds no pamatsastāva sportistiem, jo Mauriņš pēc Nāciju kausa sacensību rezultātiem ir pirmais rezervists.

Nāciju kausa sacensības kalpo kā kvalifikācija PK pamatsacensībām - katras disciplīnas pārstāvji aizvada pa vienam braucienam, kurā noskaidro dalībniekus PK posmam. Vīriešu konkurencē kvalificējas 17 labākie, sieviešu konkurencē – 14 ātrākās, divniekos – 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!