Foto: LETA
Par 2015.gada Latvijas čempioniem kamaniņu sportā sestdien Siguldā tika kronēti Riks Kristens Rozītis un Elīza Cauce (bijusī Tīruma), vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Pirmo braucienu vīru konkurencē visātrāk veica Rozītis, finišējot pēc 48,901 sekundes un par 0,044 sekundēm apsteidzot Ināru Kivlenieku.

Otrais brauciens būtiskas izmaiņas neienesa. Rozītim, braucienu veicot 49,736 sekundēs un divu braucienu summā uzrādot laiku minūti un 38,637 sekundes, izdevās nosargāt līderpozīciju un izcīnīt 2015.gada Latvijas čempiona titulu.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās Inārs Kivlenieks, kurš, otro braucienu veicot 49,745 sekundēs, summā par 0,053 sekundēm piekāpās Rozītim. Savukārt trešo vietu izcīnīja Artūrs Dārznieks, kurš summā uzvarētājam zaudēja 0,074 sekundes.

Junioru konkurencē par sacensību līderi pēc pirmā brauciena kļuva Ralfs Bērziņš, kurš finiša līniju šķērsoja pēc 49,884 sekundēm, aiz sevis atstājot Kristeru Aparjodu. Tomēr, pateicoties būtiski labākam sniegumam otrajā braucienā, Aparjodam summā par 0,389 sekundēm izdevās apsteigt Bērziņu un kļūt par valsts junioru čempionu.

Dāmu konkurencē par sacensību līderi pēc pirmā brauciena izvirzījās Cauce, kura finišēja pēc 43,015 sekundēm, tādejādi apsteidzot gan Ullu Zirni, gan junioru konkurences līderi Kendiju Aparjodi. Arī otro braucienu visātrāk veica Cauce un izcīnīja Latvijas čempiones titulu.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena dāmu konkurencē stājās Aparjode, kura uzvarētājai zaudēja gandrīz divas sekundes, bet viņai sekoja Zirne.

Divnieku konkurencē brāļiem Andrim un Jurim Šiciem izdevās nosargāt jau pirms gada izcīnīto Latvijas čempionu titulu. Brāļu ekipāža divu braucienu summā uzrādot laiku minūte 25,747 sekundes, par 0,361 sekundi apsteidza Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās nacionālās izlases jaunpienācēji Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.

Latvijas čempionātu kamaniņu sportā bija plānots sarīkot jau pavasarī, tomēr blīvā sacensību kalendāra dēļ to pārcēla uz rudeni.

Jaunā Pasaules kausa sezona 19.novembrī sāksies Lillehammerē , bet Siguldā nākamā gada 9. un 10.janvārī risināsies šīs sezonas piektais etaps.

Savukārt pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī notiks Kēnigzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!