Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Mārtiņš Rubenis gada sākumā savus spēkus iegulda kamanu uzlabošanas procesā, tādēļ šonedēļ viņš nestartēs Pasaules kausa (PK) posmā, kas risināsies Kēnigszē trasē Vācijā.

Rubenim ir radusies iespēja kamanu pilnveidošanā eksperimentēt ar jauniem materiāliem, un savu pieredzi viņš izmantos ne tikai paša, bet arī komandas biedru tehnikas uzlabošanā, pirmdien pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska. Viņa piebilda, ka Kēnigszē nav Rubeņa mīļākā trase, turklāt tā ir no jauna pārbūvēta.

Par saviem turpmākajiem sezonas plāniem Rubenis federācijas vadību informēs vēlāk, taču sagaidāms, ka janvāra beigās viņš noteikti startēs pasaules čempionātā, kas risināsies Čezānas trasē Itālijā, teica Gods-Romanovska. Pirms pasaules čempionāta janvārī Vācijā būs trīs Pasaules kausa posmi, taču par Rubeņa iespējamo dalību kādā no tiem pagaidām nav zināms.

Treniņbraucienos pirms PK posma Kēnigszē svētdien nepiedalījās arī olimpiskie sudraba medaļnieki Andris un Juris Šici, liecina rīkotāju informācija. Latvijas spēcīgākā divnieka ekipāža sacensībās gan piedalīsies, taču uz Vāciju duets devās tikai vecgada pēdējā dienā, paskaidroja Gods-Romanovska.

Startam Kēnigszē gatavojas Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks, Maija un Elīza Tīrumas, kā arī vēl divas divnieku ekipāžas Andrejs Bērze/Uldis Logins un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Otrdien risināsies Nāciju kausa sacensības, trešdien PK posma ieskaitē sacentīsies sievietes un divnieku ekipāžas, bet ceturtdien uzvarētājus noskaidros vīrieši un būs komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!