Foto: F64

Piektdien, 11. decembrī norisināsies kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa trešajam posmam jeb Nāciju kauss. No Latvijas valstsvienības sacensībās piedalīsies divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, juniori – Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš, kā arī pieredzējušie Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Ulla Zirne.

Pārējie Latvijas sportisti pēc pēdējo trīs posmu rezultātiem ir kvalificējušies pamatsacensībām, atrodoties stiprāko sastāvā.

Eberspacher Pasaules kausa trešajam posmam Oberhofā, Vācijā startēt pieteikušies 115 kamaniņu braucēji no 18 valstīm.

Visi atlēti, treneri un organizatori (kopumā 300 cilvēki) pirmdien, 7. decembrī Oberhofā ieradās ar negatīviem Covid-19 testa rezultātiem. Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) higiēnas uzraudzības pārstāvis Kristofs Švaigers stāsta: "Mēs tiešām cenšamies pilnībā ievērot FIL aizsardzības un higiēnas konceptu, lai viens otru pasargātu. Es priecājos, ka mūsu piesardzības pasākumi līdz šim ir bijuši tik veiksmīgi. Cerēsim, ka sezona turpināsiet tikpat labi un visi būs veseli."

Pasaules kausa trešais posms solās būt aizraujošs, ņemot vērā to, ka vasarā Oberhofas ledus trasē sākās rekonstrukcijas darbi, daļējo saīsinot un padarot stāvākas atsevišķas virāžas. Oberhofas trases rekonstrukcija turpināsies vēl 2021. gada vasarā.

Sestdiena, 12. decembris

10.00 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas

11.20 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas

12.50 1. brauciens – Vīrieši

14.25 2. brauciens - Vīrieši

Svētdiena, 13. decembris

10.05 1. brauciens – Sievietes

11.40 2. brauciens – Sievietes

13.50 Komandu stafete


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!